- نام:
- علی
- نام خانوادگی:
- آراد
- نام پدر:
- محمد
- تاریخ تولد:
- ۱۳۰۶
- تاریخ فوت:
- در قید حیات
- محل تولد:
- آذرشهر-آذربایجان شرقی
- تحصیلات:
- دکترای حقوق
- محل تحصیل:
- اطلاعی یافت نشد
- نوع عضویت:
- حقوقدان
- سال ورود:
- ۱۳۵۹
- سن ورود:
- ۵۳ سال
- مدت حضور:
- ۱۰سال
- دوره:
- اول/سوم/چهارم
- سمت:
- بدون سمت
اطلاع چندانی از زندگی علی آراد در سالهای پیش از انقلاب در دسترس نیست.
او در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی در یک هیات هفت نفره مسئول بررسی تخلفات انتخاباتی شد. آراد در سال ۱۳۵۹ از سوی شورای عالی قضایی به مجلس اول معرفی میشود با اخذ رای موافق نمایندگان مجلس به عضویت حقوقدانان شورای نگهبان در میآید. علی آراد مجددا در تیرماه ۱۳۷۶ و پس از استعفای رضا زوارهای مجددا و به مدت ۴ سال به عضویت شورا در میآید.
اول فروردین ۵۹ هاشمی رفسنجانی در کتاب «انقلاب در بحران» مینویسد: «شورای انقلاب بر این نظر بود که انتخابات اولین دوره مجلس شورا باید خالی از هرگونه شک و شبهه باشد و اگر احیاناً در جایی تخلف جدی از قانون انتخابات صورت گرفته و یا رعایت امانت داری نشده است، باید با آن برخورد شود و حتّی اگر لازم بود، انتخابات آن محل باطل گردد. همین عقیده موجب گردید شورا در اوایل فروردین ماه، تشکیل هیأت هفت نفرهای متشکل از آقایان یوسف طاهری قزوینی، سجادیان، اسدی لاری، خوشنویسان، ملکی، شمس آلاحمد و علی آراد را برای بررسی کیفیت انتخابات تصویب کند. این هیأت که بعداً به علتهای مختلف از جمله مشکلات شخصی افراد، تغییراتی در اعضای آن به وجود آمد، موظف بود به کلیه شکایتهای موجود و ادعاهای مربوط به تخلف و تقلب در انتخابات، با دقت کامل و با بیطرفی رسیدگی کند و نتیجه را در مدت یک ماه به شورا ارائه نماید.»
سوابق: او در سمتهایی مانند قاضی دادگاه جنائی، قاضی دیوان عالی کشور، مشاور رئیس قوه قضائیه، عضو دادگاه انتظامی قضات، مستشار دادگاه استان تهران و رئیس دادگاه بخش فعالیت داشته و در اولین و چهارمین دوره فعالیت شورای نگهبان به عنوان عضو حقوق دان با تأیید مجلس انتخاب شد.