عرصه سوم: سرانجام پس از مدتها بحث و جدل طرح عبور اتوبان شوشتری از محدوده پارک ملی سرخهحصار متوقف شد. معاون فنی ادارهکل محیط زیست استان تهران با اعلام این خبر به خبرگزاری ایلنا گفتهاست: «اجرای این طرح از الویتهای شهرداری در سال 94 خارج شد.»
داریوش گلعلیزاده با اشاره به ارزیابی زیست محیطی این پروژه در اداره کل استان تهران تاکید کرده که در مرحله اول همه گزینههایی طرح شده در مورد احداث اتوبان رد شده است.
سال گذشته محمد باقر قالیباف شهردار تهران بود که خبر از احداث اتوبانی در شرق و در محدوده پارک ملی سرخه حصار تهران به منظور کاهش آلودگی هوا و کنترل ترافیک داده بود. بلافاصله بعد از طرح ایده شهرداری تهران اعتراضها از سوی فعالان محیط زیستی بالا گرفت. آنها معتقد بودند احداث چنین اتوبانی آن هم از میانه پارک ملی سرخه حصار، این شکارگاه قدیمی تهران را که بیش از ۲۵۰ سال قدمت دارد در معرض نابودی قرار خواهد داد.
با وجود بالا گرفتن اعتراضات به احداث چنین اتوبانی، سابقه شهرداری تهران نشان میداد که با کمترین اهمیت به مسائل زیست محیطی برای اجرای «پروژههای اتوبان سازی» از هر مانعی عبور خواهد کرد. نمونه واضح این ادعا، تصویب و آغاز به ساخت اتوبان پاکدشت-بابایی در محدوده منطقه حفاظت شده جاجرود و پارک ملی خجیر است که از سه سال پیش آَغار شده و با وجود هزینههای هنگفت زیست محیطی هنوز به نتیجه نرسیده است.
با این اوصاف به نظر میرسد اینبار سازمان محیط زیست توانسته است در مقابل طرحهای مخرب و مضر شهرداری تهران مقاومت کند و مانع از اجرای آنها گردد. هر چند در متن خبر، اشاره شده که این طرح از الویتهای شهردای در سال ۹۴ خارج شده اما باید گوش به زنگ بود تا در سالهای آینده و توجیحات جدیدتر طرحهای این چنینی مجال ارائه و تصویب نیابند.
جای تاسف است که در ایران امروز، شهرداریها به جای آنکه خود حامی و حافظ محیط زیست باشند تبدیل به یکی از مهمترین دشمنان سازمان یافته محیط زیست شدهاند.