گزارشهای رسیده از ایران حاکی است حداقل ۲۲ نفر در زندانهای شهر اهواز در فرایندی غیر شفاف و به صورت دستهجمعی و مخفیانه اعدام شدهاند. این درحالی است که در ماههای اخیر نزدیک به ۸۰۰ نفر ازشهروندان عرب در استان خوزستان از سوی دستگاههای امنیتی بازداشت شده و اطلاع دقیقی از سرنوشت آنها در دست نیست.
در ارتباط با انتشار خبر بازداشتهای فله ای صدها شهروند عرب ایرانی تبار در داخل و اطراف خوزستان این نگرانی شدید وجود دارد و امکان این میرود که آنها نیز به وسیله دستگاههای امنیتی مفقود الاثر شوند. شنیدن چنین خبریدر مورد اعدام گروهی ترس و نگرانی های شدید را به بار آورده است. براساس گزارشات بدست آمده از ایران، اِعمال فشار به منظور سکوت اجباری خانوادههای این افراد درباره سرنوشت خویشاوندانشان وجود دارد.
وضعیت اقلیتهای مذهبی، قومی و جنسیتی در ایران در ماههای گذشته رو به وخامت نهاده به گونهای که به نظر میرسد که رژیم قصد دارد تا صدای مخالفان را به شدت سرکوب و آنها را مجازات نماید.
ترس از دوباره به وقوع پیوستن حادثه هولناک اعدامهای فله ای سال دهه ۶۰ وجود دارد این اعدام ها در سال ۶۷ به اوج خود رسیدند و در طی آن هزاران شهروند ایرانی به اتهام عضویت در احزاب مختلف مخفیانه اعدام شدند. در میان این افرادجمله کسانی بودند که زیر سن قانونی قرار داشتند و یا حتی کسانیکه دوره حبس خود را سپری کرده بودند.
عرصه سوم شدیدا بازداشتهای فله ای و اعدام جمعی شهروندان عرب را محکوم میکند. ما از مؤسسات بین المللی حقوق بشر، سازمان های جامعه مدنی، رسانه ها و شهروندان ایرانی میخواهیم که خواستار بررسی، تحقیق، رسیدگیو مجازات عاملین این رویداد ناگورا شوند.
عرصه سوم از جامعه بین الملل میخواهد تا با افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ایران، برای توقف بازداشت های فله ای و اعدام های گروهی تلاش کند.