عرصه سوم: سندیکای کارگران نی شکر هفت تپه اعلام کرده است 500 کارگر این کارخانه در اعتراض به واگذاری این کارخانه به سپاه و سایر مطالباتشان دست به اعتصاب زده اند.
بر اساس این گزارش مسئولین کارخانه پاسخی به خواستهای کارگران نداده اند و این اعتصاب همچنان ادامه دارد.کارگران نیشکر هفت تپه خواستهای خود را در ۵ بند تنظیم کرده اند و خواهان تحقق آنها هستند. خواسته هایی چون:
۱- بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل که از سال ۱۳۸۷ پیگیریهای لازم در این مورد از سوی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه صورت گرفته است. بطوریکه بر اساس این پیگیریها نامه ای از وزارت کار به اداره کار استان و از اداره کار استان به اداره کار شهرستان شوش جهت بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل کارگران هفت تپه ابلاغ شده است اما تاکنون ترتیب اثری به این ابلاغیه داده نشده است.
۲- اخراج اعضای هیات مدیره کارخانه به نامهای حسن عبدالهی، رضا مددی، کاظمینی و برزو احمدی که دو شغله هستند. برزو احمدی رئیس سابق اداره اطلاعات شوشتر بوده و در اخراج کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراضات سالهای ۸۶ و ۸۷ این کارگران نقش موثری داشته است.
۳- ابقا بکار مدیر عامل فعلی کارخانه آقای فرشید مومن غریب که از کار خود تعلیق شده و احتمال اخراج وی بر سر زبانها افتاده است. وی از پرسنل قدیمی کارخانه نیشکر هفت تپه می باشد
۴- عدم واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه و منازل سازمانی آن به سپاه
۵- شکسته شدن فضای امنیتی در شرکت نیشکر هفت تپه که بدنبال اعتراضات کارگران از سال ۱۳۸۶ به این سو بر شرکت حاکم شده است بطوریکه از آن تاریخ به این سو با سیطره افراد امنیتی بر اداره شرکت بسیاری از کارگران معترض منجمله اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به نامهای علی نجاتی، فریدون نیکو فر، محمد حیدری، جلیل احمدی، رضا رخشان و قربان علیپور از کار خود اخراج شدند. حق اعتصاب از جمله حقوقی است که برای کارگران ایرانی به رسمیت شناخته نشده است اما کارگران بارها از این حق برای اعتراض استفاده کرده اند.
چندی پیش نیز نزدیک به 300 کارگر کارخانه فولاد زاگرس در اعتراض به اخراج خویش از محل کار و عدم رسیدگی مسئولان محلی به شکایات آنان از کردستان به تهران آمده و مقابل مجلس تجمع کردند. این تجمع نتیجه داد و کمیسیون اصل 90 مجلس تصمیم گرفت تا احکام اخراج کارگران لغو و آنان به محل کار خویش بازگردند اما مسئولان کارخانه می گویند تا زمانی که کارخانه مجددا راه اندازی نشود قادر به اجرای این تصمیم نخواهند بود.
این در حالی است که گروههای کارگری همچنان در حال طرح مطالبات خویش از رییس جمهوری جدید هستند. در نامه ای اخیرا برای حسن روحانی ارسال شده است مطالبات کارگران در 12 بند قید شده است.