سی هزار نفر در ایران تحت پوشش برنامه جهانی غذا هستند
عرصه سوم: روز ۱۶ اکتبر مصادف با ۲۴ مهرماه، روز جهانی غذا نام گرفته است. سازمان ملل امیدوار است که روزی شمار گرسنگان جهان به صفر برسد. رویایی که گویا هنوز تا تحقق آن فاصله ها بسیار است. هنوز صدها میلیون انسان بر روی کره زمین گرسنه سر بر بالین می نهند.
طبق گزارش “وضعیت ناامنی غذایی جهان در سال ۲۰۱۴” جمعیت کل گرسنگان جهان با کاهش ۳۷ میلیون نفری به ۸۰۵ میلیون نفر رسیده است. در این گزارش همچنین آمده است: ۶۳ کشور توانستهاند به اهداف جهانی خود در زمینه کاهش آمار گرسنگی تا پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی دست یابند. این آمار گواه بر این است که پیشرفت زمانی میسر است که دولتها، سازمانهای بشردوستانه و بخش خصوصی دست به دست هم داده تا تغییر پایدار حاصل شود.”
به گزارش وب سایت فارسی برنامه جهانی غذا، این برنامه در ایران به حدود ۳۰ هزار نفر از آسیب پذیر ترین قشر پناهندگان افغان ساکن۱۹ مهمانشهر کمک های غذایی می نماید.
بنا به همین گزارش نگار گرامی، نماینده برنامه جهانی برای غذا در ایران میگوید: ” از سال ۲۰۰۹ میلادی گندم مورد نیاز پروژه ایران برای کمک غذایی بهپناهندگان را از داخل کشور خریداری کرده ایم تا با این کار سهم کوچکی در تقویت اقتصاد محلی داشته باشیم و نیز کشاورزان ایرانی را حمایت کنیم.”
او همچنین تاکید می کند: «برنامه جهانی غذا درایران همواره به دنبال راهکارهای نوین بوده است تا جوامع محلی را در ماموریت نجات جان انسان ها با خود همراه سازد. امسال ما با برپایی نمایشگاه ” هنر انسان دوستی”، مجموعه ای با بیش از ۱۰۰ اثر هنری از هنرمندان پیشکسوت و جوان به بزرگداشت روز جهانی غذا را گرامی می داریم.»
برگزاری بازارچه خیریه خانه خورشید
خانه خورشید بازارچه حمایت از مادران و کودکان آسیب دیده و بی سرپناه را با همکاری انجمن اسلامی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می کند.
خانه خورشید با انتشار این خبر در وبسایت خود اعلام کرده است که درآمد حاصل از فروش محصولات بازارچه برای اجاره مسکن و خرید وسائل زندگی چند نفر از زنان و کودکانشان هزینه می شود.
خانه خورشید فعالیت خود را از اواخر سال ۱۳۸۵ در محله دروازه غار تهران – یکی از محلات کمتر توسعه یافته پایتخت – آغاز کرد و به عنوان اولین مرکز گذری کاهش آسیب اعتیاد زنان ، در محله ای پر آسیب ، مکانی برای ارائه خدمات درمانی حمایتی و بهداشتی به زنان تبدیل شد. هدف اصلی و مهم خانه خورشید کاهش آسیب های فردی و اجتماعی سوء مصرف کنندگان مواد مخدر و محرک و بیماری های ناشی از آن برای زنان مصرف کننده است.
وبسایت خانه خورشید همچنین در بخش معرفی خود می نویسد که برنامه کاهش آسیب برای زنان مراجع و تلاش برای بازگشت آنان به جامعه و خانواده ، فعالیت های خانه خورشید را به مرور وارد حوزه های حرفه آموزی و اشتغال زایی نیز کرده است.
این بازارچه روزهای ۲۷ ام تا ۲۹ مهرماه و از ساعت ۱۰ صیح تا ۱۸ عصر برگزار خواهد شد. مکان این بازراچه نیز دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران واقع در خیایان انقلاب است.
اردوی “انجمن صرع ایران” در رامسر
انجمن صرع ایران اردویی دو روزه برای اعضای خود در شهر شمالی رامسر برگزار کرد.در این اردو که در روزهای میانی مهرماه برگزار شد ۳۷ تن از اعضای این انجمن حضور داشتند.
انجمن صرع ایران که یک نهاد غیر دولتی است از سال ۱۳۷۴ فعالیت های خود را با هدف حمایت از بیماران صرع آغاز کرد. این انجمن تلاش بر پیشگیری عمومی صرع و کمک به بهبود روش های تشخیصی – درمانی صرع دارد. همکاری در بازتوانی جسمی ، روانی ، اجتماعی بیماران و کمک به ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی بیماران از اصلی ترین اهداف این انجمن مردم نهاد عنوان شده است.
فاطمۀ عباسی، کارشناس مسئول واحد روابط عمومی انجمن صرع ایران در مورد هدف از برگزاری اردوی رامسر، در مصاحبهای با واحد خبر این انجمن گفت: «این اردو به دلیل درخواست مکرر اعضا برای برگزاری اردوهای بیش از یک روز ، برنامه ریزی شد.»
وی افزود : «پیش از این یکی از آژانس های گردشگری پیشنهاد برنامۀ سفر یک روزه به شمال کشور و استفاده از تله کابین را مطرح کرده بود، اما انجمن پس از بررسی آن، احتمال داد این برنامۀ فشرده احتمال بروز تشنج و نارضایتی اعضا را به دلیل خستگی افزایش خواهد داد. لذا تصمیم گرفت یک برنامۀ دو روزه ترتیب دهد تا اعضا ضمن لذت بردن از سفر، خسته نیز نشوند.»
عباسی در مورد هزینۀ اردو نیز گفت: «هزینۀ دریافتی از اعضا مبلغ یک میلیون ریال بابت بیمه، اتوبوس، خوراک، اقامت در خوابگاه و تله کابین بود که کمتر از هزینۀ تمام شده بود و انجمن ناچار به پرداخت ده میلیون ریال سوبسید برای برگزاری این اردو شد.»
کودکان کار متولی ندارند/ دولت از سمن ها حمایت می کند
به گزارش خبرگزاری ایرنا معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست هفته گذشته با حضور در حمایت از کودکان کار کودکان را با ارزش محیط زیست، حیوانات و آب آشنا کرد.
ابتکار در جمع کودکان داستان حضرت نوح، ساخت کشتی و نجات حیوانات و انسان ها را بیان کرد و گفت: جنگ، نامهربانی انسان ها با یکدیگر، حیوانات و طبیعت، غرور و خودخواهی انسان ها و سرپیچی از فرمان خداوند منجر به
قهر خدا شد.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین در جمع اعضای هیات مدیره انجمن حمایت از کودکان کار با بیان اینکه حمایت از کودکان به ویژه کودکان کار که آسیب دیدگان شرایط اجتماعی هستند، کاری انسانی است، گفت: بی شک سازمان های مردم نهاد بهتر از مسوولان دولتی می توانند در این حوزه فعالیت کنند و به رفع چالش ها و کاهش فاصله های اجتماعی بپردازند.
وی تاکید کرد: البته لازمه این کار ایجاد فضایی امن بدون نگاه امنیتی به تلاش های فعالان اجتماعی و مدنی و برخورداری آن ها از حمایت های دولتی در زمینه های مختلف است که خوشبختانه دولت در همین راستا تلاش می کند.
معاون رییس جمهور یکی از نقاط مثبت و قوت دولت یازدهم را اهمیت قائل شدن برای فعالیت سازمان های مردم نهاد به واسطه آگاهی از نقش آن ها در اصلاح چالش های موجود در کشور دانست و افزود: به تازگی لایحه ای از سوی دولت در خصوص تقویت سازمان های مردم نهاد درحال تنظیم است که امیدواریم هرچه زودتر این لایحه به تصویب برسد تا سمن ها از پشتوانه و جایگاه قانونی محکمی برخوردار شوند.
انجمن حمایت از کودکان کار از نخستین گروه های غیردولتی است که با هدف حمایت از کودکان کار در ایران تاسیس شده است و هم اکنون ۵ مرکز آموزشی در شهرتهران و بم را اداره می کند
دنیای انیمیشین نمی تواند جای قصه گویی را بگیرد
به گزارش ایرنا فریدون عموزاده خلیلی رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان کشور با اشاره به گسترش انیمیشن و سرگرمی های دنیای دیجیتال، گفت: دنیای دیجیتال و انیمیشین های امروزی نمی توانند جای قصه گویی را بگیرند و تاثیر آن را داشته باشند.
عموزاده خلیلی هفته گذشته در جشن “پدربزرگ ها و مادربزرگ ها سلام” در تالار تئاتر شهر سمنان افزود: امروز انیمیشینهای مختلف و سرگرمیهای دنیای دیجیتال جای قصه گوییهای پدربزرگها را گرفته اند و بچهها انیمیشن را به قصه شنیدن ترجیح میدهند.
وی با بیان اینکه اصلی ترین دلیل جذاب نبودن قصه گویی برای کودکان امروزی نداشتن مهارت از سوی پدربزرگهای نسل فعلی دانست و خاطرنشان کرد: «پدربزرگهای نسل قبل بر قصه گویی و رموز قصه گویی و سرگرم کردن کودکان تسلط بیشتری داشتند و کودکان نیز به همین دلیل علاقه بیشتری به قصه شنیدن داشتند».