موسسه حفظ و نشر آثار آیت الله خمینی که به دستور شخص او به پسرش احمد خمینی در سال ۶۷ پی ریزی و در سال ۶۸ شکل و فرم قانونی به خود پیدا کرد، کم کم از ایده چاپ آثار و توزیع آن برای اثرگذاری بر مخاطبان، به ایده شهرسازی به نام «آفتاب» در جنوب تهران رسیده است شهری که قرار است در کنار فرودگاه و دانشگاه و حوزه علمیه و هتل و … صاحب بزرگترین موزه و کتابخانه و نمایشگاه ایران شود تا در کنار گران قیمت ترین مقبره جهان، عظمت بینانگذار انقلاب ۵۷ را به تصویر بکشند.
تمام ساخت و سازهای میلیاردی مرقد و مستغلات پیرامونی آن گفته می شود با بودجه مصوب دولتی و هدایا و نذورات مردمی ساخته شده است. آنچه در قانون بودجه به نام این موسسه میآید عددی است شبیه دیگر موسسات و پژوهشکدهها و چندان عجیب و غریب نیست، شاید آنچه سبب تعجب و اعتراض باشد، اصل چنین هزینه کردی برای ساخت مقبره رهبری که ادعای حمایت از مستضعفان را داشت.
بیشتر موسسات و نهادهای انقلابی، در کنار ماموریت سازمانی خود، دستی در دنیای اقتصاد و ثروت اندوزی دارند ولی هیچ اطلاعاتی از فعالیت اقتصادی مشابهای در موسسه نشر آثار در دسترس نیست. تحقیقات در خصوص اینگونه فعالیتها یا دارا بودن سهام شرکتی اقتصادی بینتیجه ماند و به نظر میرسد باید پذیرفت که این موسسه اگر کار اقتصادیای هم میکند محدود به املاک و مستغلات محدوده شهر آفتاب و خدمات و سرویسی است که احتمالا خریدارانی دارد.
چاپ و فروش آثار که گفته می شود بالا ۷۰۰ عنوان کتاب را شامل می شود ممکن است درآمدی برای این موسسه داشته باشد ولی دست اندرکاران آن معتقدند از این حوزه نیز پولی عاید موسسه نمی شود بلکه موسسه روی قیمت کتاب یارانه هم پرداخت میکنند تا قیمت این کتب ارزان باشد. فعلا تنها جایی که ظاهرا می توان روی درآمدزایی آن حساب باز کرد فروش قبر در ساختمانی است که مجلل ترین مقبره جهان نام گرفته است.
برای آشنایی بیشتر با این بنیاد و منابع مالی، فعالیتهای سیاسی و اقتصادی، نحوه مدیریت مرقد خمینی و همچنین آشنایی با زندگی نامه سید حسن خمینی رئیس کنونی جامعه موسسه تنظیم و نشر آثار خمینی، کتابچه زیر را دانلود و مطالعه کنید.
این کتابچه یکی از پنج کتابچه عرصه سوم درباره معرفی بنیادهای و سازمانهای اقتصادی، سیاسی و مذهبی در ایران است. ما به عنوان یک سازمان جامعه مدنی تلاش کردهایم تا تصویری دقیقتر و عمیق تر از بنیادها ایران ارائه دهیم، ما باور داریم که در نبود نظارتهای دولتی و مدنی و با تجمیع ثروت و قدرت در بنیادها شرایط برای رشد هرگونه فساد سیاسی و اقتصادی مهیا میشود. ما معتقدیم عدم وجود شفافیت در نظام مالی این بنیادها که عموما مصرف کننده بودجههای دولتی و منابع ملی هستند، راه را برای سو استفاده و تخلف باز گذاشته است.
این مجموعه حاصل تحقیقی گسترده و چالش برانگیز از منابع محدود آنلاین و آفلاین در داخل و خارج کشور است که توسط تیم عرصه سوم در پاییز و زمستان ۹۷ آماده و منتشر شده است.
از شما خواننده گرامی دعوت میکنیم در صورت دسترسی به منابع بیشتر و یا جهت ارائه انتقادات و پیشنهادات خود از طریق آدرس ایمیل زیر با ما تماس بگیرید.