بازگشت به کار کارگران لوله صفا پس از سی و پنج روز اعتصاب
عرصه سوم: کارگران لوله و نورد صفا پس از سی و پنج روز اعتصاب صبح روز سه شنبه ۵ خرداد به کار بازگشتند. این کارگران از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیده بودند. به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران سالنهای «RB» و «پوشش» کارخانه لوله و نورد صفا عصر دیروز (دوشنبه ۴ خرداد) پس از تشکیل مجمع عمومی تصمیم گرفتند به اعتصاب سی و پنج روزه خود پایان دهند.
گفته میشود کارفرما در ابتدای این هفته یک ماه از پنج ماه حقوق معوقه کارگران را پرداخت کرده بود. کارگران لوله و نورد صفا پیش از شروع اعتصاب حقوق ماههای دی، بهمن، اسفند و فروردین را دریافت نکرده بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد، بنابراین با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما در ابتدای این هفته پرداخت کرده است، کارگران لوله و نورد صفا بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند.
این کارگران در شرایطی به کار بازگشتهاند که پیش از این در میانه اعتصاب با امضای طوماری مدعی شده بودند کارفرما ۴ ماه از دستمزدشان را به گروگان گرفته است تا آنها را به صورت «برده وار» وادار به کار کند.
اعتراض به “انتقام گیری” از کارگران لوله و نورد صفا
در خبر دیگر در همین رابطه اتحادیه آزاد کارگران ایران با صدور بیانیه ای به ادامه بازداشت شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده اعتراض کرد و خواستار حمایت و پشتیبانی از اعتراضات حق طلبانه کارگران ایران شد. در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه بازداشت شاپور احسانی راد به دلیل مشاوره دادن و نمایندگی کارگران لوله و نورد صفا تحت عنوان تحریک کارگران و محاکمه و بازداشت جعفر عظیم زاده به دلیل انتشار و درج اخبار اعتصابات و اعتراضات کارگران به خصوص خبر اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا در سایت اتحاد بوده است، این بازداشت ها را با هدف انتقام گیری از اعتصاب متحدانه ۳۵ روزه کارگران لوله و نورد صفا و ارعاب آنان ارزیابی کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ضمن محکوم کرد این برخوردها، هشدار داد که در صورت تداوم بازداشت آنان ساکت نخواهد نشست و دست به اقدامات اعتراضی گسترده ای خواهد زد.
ممانعت از بازگشایی انجمن اسلامی دانشجویان در دانشگاه شهرکرد
جنبش دانشجویی دانشگاه شهرکرد که روزگاری درمیان دانشگاههای فعال کشور نامش در کنار دانشگاههایی همچون پلیتکنیک تهران، بوعلی همدان و انوشیروانی بابل به نیکی برده میشد و در پیشبرد اهداف جنبش دانشجویی از هیچ اقدامی فروگذار نبود؛ این روزها اما به واسطهی فشارهای شدیدی که در چند سال اخیر به فعالین دانشجویی این دانشگاه وارد شده، عرصه بر دانشجویان تنگ شده و فضای یأس و ناامیدی بر دانشگاه سایه افکنده است.
با وجود بیش از یک سال تلاش بیوقفهی فعالین دانشجویی دانشگاه شهرکرد پس از روی کار آمدن دولت جدید و برگزاری تجمعات و تهیهی طوماری با بیش از ۱۰۰۰ امضا به منظور تغییر ریاست دانشگاه و تحقق این مهم در تیرماه سال گذشته، متأسفانه انتصاب دکتر شاهمحمدی به عنوان سرپرست هم از میزان فشارها نکاست و بسیاری از تصمیم گیریهای کلان تحت تاثیر تفکر مدیریتی سابق که همچنان در بدنه شوراها و نهادهای تصمیمگیر دانشگاه رخنه کرده است، گرفته می شود.
به گزارش کلمه، درحالی که در دانشگاههای سراسر کشور انجمنهای اسلامی یکی پس از دیگری بازگشایی و یا تأسیس شدند، مسئولین دانشگاه شهرکرد بازگشایی تشکلی با این نام را غیر قانونی میدانند! حال آنکه تنها در استان مجاور (اصفهان) در سال گذشته دانشجویان در دانشگاههایی همچون اصفهان، علوم پزشکی، هنر، صنعتی، کاشان و … با نام “انجمن اسلامی دانشجویان” مجوز بازگشایی تشکل دریافت کردهاند.
گردهمایی بزرگ داوطلبان انجمن خیریه امید در ارومیه
اولین گردهمایی بزرگ داوطلبان انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آذربایجان غربی (مرکز پژوهشی ودرمانی امید) با حضور داوطلبان در مرکز همایشهای این انجمن برگزار شد.
به گزارش وبسایت این انجمن غیر دولتی، دکتر جواد خشابی رئیس هیأت مدیره انجمن خیریه امید ضمن خیر مقدم گویی و سخنرانی در این گردهمایی گفت: سازمان های مردم نهاد تنها با حضور نیروهای داوطلب معنا یافته و این حضور تفاوت بزرگ این سازمان ها با سازمان های دیگر را ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه امروزه یکی از اصلی ترین دغدغه های سازمان های مردم نهاد مدیریت و سازمان دهی و استفاده از پتانسیل های نیروهای داوطلب است افزود: داوطلبان از ابتدای فعالیت انجمن خیریه امید در قالب گروه های جوان و بانوان در این انجمن نقش داشته و زحمات بسیاری را در راه اهداف انجمن متحمل شدند.
پیمان غنی زاده مدیر داوطلبان و روابط عمومی انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان دیگر سخنران این برنامه بود که با بیان اهداف برگزاری گردهمایی گفت: این گردهمایی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ نیکوکاری و کار داوطلبانه، تکریم داوطلبان و تاکید بر همدلی و همگرایی بین این گروه ها برگزار می شود. وی در ادامه با اشاره به تعریف کار داوطلبانه و شاخص بخشایش از نظر بنیاد جهانی کمک به خیریه ها CAF گفت: کمکهای نقدی و غیر نقدی به همراه کار داوطلبانه بر اساس زمان این شاخص را شکل می دهند که این خود نمایانگر اهمیت فعالیتهای داوطلبانه و کار داوطلبی در جهان است. مدیر داوطلبان انجمن خیریه در ادامه با اعلام این خبر که طبق بررسی های موسسه تحقیقاتی گالوپ بر اساس شاخص بخشایش در سال 2011 ایران در رتبه 91 جدول نیکوکاری قرار دارد، این امر را ناشی از فقر فرهنگی و عدم توانایی در مدیریت و سازماندهی داوطلبان دانست.
غنی زاده در ادامه با ارائه توضیحاتی درباره مدل فرآیند مدیریت داوطلبان در انجمن خیریه امید گفت: در پایان سال 1389 تعداد 45 نفر در این انجمن بطور فعالانه کار داوطلبانه داشتند که این رقم در پایان سال 1393 به 245 نفر رسیده است.