AS-logologo-fa-stickyAS-logoAS-logo
  • صفحه اصلی
  • عرصه سوم – افغانستان
    • درباره عرصه سوم
    • پادکست و چندرسانه ایی
  • مرکز بنی‌آدم
    • درباره بنی‌آدم
    • چرا بنی‌آدم؟
    • نه به تبعیض
    • مقالات بنی آدم
  • درباره ما
    • درباره عرصه سوم
    • تاریخچه
    • اهداف و چشم انداز
    • مدیران و مشاوران
    • همراهان ما
    • ارزش‌های اخلاقی
    • تماس با ما
  • انتشارات
    • گزارش‌ها
    • کتاب
    • بیانیه‌ها
  • پروژه ها
    • درصحن
    • اطلس جامعه مدنی
    • شورای نگهبان
      • پروفایل اعضای شورای نگهبان
      • پادکست
      • ویدیو
      • اینفوگرافیک
      • تایم لاین
      • هیئت نظارت
      • مجامع مشورتی
      • تفسیر قانون اساسی
      • درباره پروژه
    • کابینه دوازدهم
      • درباره «کابینه»
      • پروفایل اعضای «کابینه»
      • اینفوگرافیک «کابینه»
      • منابع «کابینه»
    • گزارش بنیادها
    • بودجه ایران
      • بودجه ۹۸
    • آموزش
      • سوفیا ۲۰۱۱
      • بروکسل ۲۰۱۳
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • اینفوگرافیک
    • پادکست
  • مقالات
    • نه به تبعیض
    • کویید۱۹
      • ایران زیر سایه کرونا
    • دیده بان جامعه مدنی
    • سمن
    • مصاحبه
    • محیط زیست
    • زنان
    • اقلیت‌ها
language
  • English
✕

نگرانی از اجرای حکم اعدام دو عرب اهوازی

می 12, 2014
مجموعه ‌ها
  • اقلیت قومی
  • اقلیت‌ها
برچسب‌
  • اعدام
  • اهواز
  • سید خالد موسوی
  • عرصه سوم
  • عفو بین الملل
  • علی چِه بیشاط
عرصه سوم: سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه تازه‌ای گفته است که حکم اعدام  دو زندانی اهوازی تائید شده و بزودی اجرا خواهد شد. این سازمان از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است تا از اعدام آنان اجتناب کند.
به گفته عفو بین الملل خانواده ‌های “علی چِه بیشاط” و “سید خالد موسوی”این دو شهروند اهوازی این خبر را تائید کرده‌اند اما هنوز حکم رسمی از سوی دیوان عالی کشور در اختیار خانواده یا وکیل این دو زندانی قرار نگرفته است.
عفو بین الملل پیشتر نیز در اطلاعیه‌ای گفته بود که وزارت اطلاعات ایران این دو زندانی را از ۲۷ اسفند ماه، به مکان نامعلومی منتقل کرده است .
“علی چِه بیشاط” و “سید خالد موسوی” در آبان سال ۹۱ همراه عده ای دیگر در شوش بازداشت شده بودند. دادگاه انقلاب اهواز شعبه ٤ با نسبت دادن انفجار یک خط لوله گاز، آنها را به محاربه متهم و به اعدام محکوم کرده است.
این در حالی است که خانواده‌های آنها و فعالان حقوق بشر می‌گویند این دو شهروند دسترسی به وکیل نداشته‌اند و اعترافات آنها زیر شکنجه گرفته شده است.
آبان ماه سال 91، خط لوله حامل مواد سوختی در منطقه هفت تپه از توابع شهرستان شوش شب گذشته دچار ترکیدگی و انفجار شد. پس از این انفجار وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای این انفجار را خرابکاری توصیف اعلام کرد تعدادی را در این رابطه بازداشت کرده است.”دستگیرشدگان، عضو یک گروهک تروریستی تجزیه‌طلب هستند که در سال 1384 با حمایت مالی یکی از کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس (به نیابت از آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی) در استان خوزستان راه‌اندازی شده و در همان سال 13 فقره بمب‌گذاری در آن استان، از جمله بمب‌گذاری مقابل بیمارستان رازی اهواز، ساختمان برنامه و بودجه، سازمان مسکن و شهرسازی، خیابان سلمان فارسی در مرکز شهر، بانک سامان اهواز، اداره کل منابع طبیعی، فرمانداری آبادان و دزفول و چندین چاه و خط لوله نفت و گاز در استان خوزستان را انجام می‌دهد که منجر به شهادت 29 نفر و مجروحیت 350 تن از شهروندان مظلوم و بیگناه خوزستان، به‌ویژه هموطنان غیور عرب زبان می‌گردد.”
این گونه بود که تعدادی از فعالان عرب اهوازی به اتهام انفجار خط لوله گاز بازداشت و نهایتا محکوم به اعدام شدند. حکم اعدام “هادی راشدی” و “هاشم شعبانی” دو عرب اهوازی بین ۱۶ آذرماه تا ۲۹ دی‌ماه ۱۳۹۲ اجرا شد.
عرصه سوم و ۱۲ سازمان جامعه مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیه مشترکی از وضعیت این دو عرب اهوازی محکوم به اعدام ابزار نگرانی کرده بودند.
از سوی دیگر امروز در زندان کارون اهواز 9 تن به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام شدند.

Related articles across the web

نامه ی وارده: بیست و سی، فاطمه حقیقت جو و عفو بین الملل

اشتراک‌گذاری

پست های مرتبط

اکتبر 17, 2020

«صدای اقلیت‌ها در ایران» یا «ام ویسز» مجله‌ای اینترنتی در دفاع از آزادی عقیده


بیشتر بخوانید
اکتبر 6, 2020

ایرانیان سیاه‌پوست؛ اقلیتی بافرهنگ، اما سرکوب‌شده و قربانی تبعیض


بیشتر بخوانید
اکتبر 6, 2020

نمایندگان اقلیت‌های دینی؛هم‌صدایی با حکومت اسلامی برای بقا


بیشتر بخوانید

حمایت از ما

کمک شما تضمین کننده ادامه فعالیت سازمان عرصه سوم است، سازمانی متشکل از نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران و محققانی که می توانند در راستای تحقق مطالبات مدنی فعالیت‌های چشم‌گیری انجام دهند. 

شبکه‌های اجتماعی

برچسب‌ها

استیضاح اعتراض اعدام انتخابات اوین ایران بودجه بودجه ۹۸ بیانیه تجمع جامعه مدنی حصر حقوق حقوق بشر حقوق شهروندی خشونت خیریه درصحن دولت رسایی رضا حاجي حسيني روحانی زنان زندان سمن سمن ها سمن‌ها شهرداری شوراها شورای شهر عرصه سوم قانون لاریجانی مجلس محمدرضا سرداری محیط زیست مدنی مطهری معلمان نرگس محمدی نعیمه دوستدار نمایندگان ویروس کرونا کارگران کتاب
تمامی حقوق متعلق به پایگاه عرصه سوم می‌باشد
language
  • English