عرصه سوم- مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت آرا قطعنامه خود علیه نقض حقوق بشر درایران را به تصویب رساند. روزدوشنبه ۲۸ آذرماه جاری مطابق با نوزدهم دسامبر مجمع عمومی مصوبه ای را که در آن از”نقض جدی و مداوم حقوق بشر” درایران نام برده شده واز جمله شلاق زدن، قطع عضو وافزایش بی رویه اعدامها درجمهوری اسلامی را محکوم کرده، تصویب کرد.
دراین سند مواردی بیش از ۱۲ نوع نقض حقوق بشر، ازجمله رفتارهای تهدید آمیز، بیرحمانه، غیرانسانی، تحقیرآمیز وفقدان هرگونه تجمع و ممانعت مداوم دولت اسلامی ازآزادی اجتماعات و گردهماییهای مسالمتآمیز و محدودیتهای شدید در بیان عقاید، آزادی اندیشه، فکرو مذهب،درایران مطرح شده است.
طرح این قطعنامه که چندی پیش ازسوی کانادا پیشنهاد شده بود با ۸۹ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۶۴ رأی ممتنع تصویب شد. مصوبه فوق پیش ازاین درکمیته سوم سازمان ملل متحد و درسی ام آبانماه امسال با ۸۶ رأی مثبت به امضای اعضا رسیده بود.
بخشی از گزارش سایت رادیو زمانه را درمورد این قطعنامه دراینجا می خوانید:
«دراین قطعنامه همچنین به مسائل اقلیتهای ملی یا قومی واقلیتهای مذهبی ازجمله مشکلات کردها، آذریها، عربها، بلوچها، و بهائیان، مسیحیان، یهودیان، دراویش، مسلمانان سنی و زرتشتی اشاره شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل از دولت ایران خواست تا بهمنظور نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران با سازمان ملل همکاری کند.
بنا به این گزارش، محمد خزاعی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد سعی کرد تا مانع از تصویب این قطعنامه شود اما تلاشهای وی بیثمر ماند.
محمد خزاعی بهشدت علیه این قطعنامه موضع گرفت وگفت مسائل مربوط به حقوق بشر باید به شورای حقوق بشرمستقر درژنو سپرده شود و “بهدور از سیاستزدگی، برخورد گزینشی و معیارهای دوگانه” مورد قضاوت قرار گیرد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین وضعیت حقوق بشر در کانادا و آمریکا را نیز مورد انتقاد قرار داد.
بانی دوگال، نماینده جامعه بهاییان در سازمان ملل متحد تأکید کرد که تصویب این قطعنامه توسط مجمع عمومی “تأیید موقعیت غمانگیز ایران بهعنوان یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان است.”
در یک سال اخیر این چندمین بار است که سازمان ملل، بان کی مون، دبیرکل این سازمان و نهادهای مدافع حقوق بشر نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران هشدار میدهند.
جمهوری اسلامی ایران نه تنها به این قطعنامهها توجهی نکرده است بلکه از ورود احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران نیز جلوگیری بهعمل آورده است.
جمهوری اسلامی ایران تصویب چنین قطعنامههایی را در چارچوب “توطئههای دشمنان انقلاب اسلامی” ارزیابی میکند و آنها را نادیده میگیرد.»
گزارش کامل این خبر را روی سایت زمانه میتوانید بخوانید: