AS-logologo-fa-stickyAS-logoAS-logo
  • صفحه اصلی
  • عرصه سوم – افغانستان
    • درباره عرصه سوم
    • پادکست و چندرسانه ایی
  • مرکز بنی‌آدم
    • درباره بنی‌آدم
    • چرا بنی‌آدم؟
    • نه به تبعیض
    • مقالات بنی آدم
  • درباره ما
    • درباره عرصه سوم
    • تاریخچه
    • اهداف و چشم انداز
    • مدیران و مشاوران
    • همراهان ما
    • ارزش‌های اخلاقی
    • تماس با ما
  • انتشارات
    • گزارش‌ها
    • کتاب
    • بیانیه‌ها
  • پروژه ها
    • درصحن
    • اطلس جامعه مدنی
    • شورای نگهبان
      • پروفایل اعضای شورای نگهبان
      • پادکست
      • ویدیو
      • اینفوگرافیک
      • تایم لاین
      • هیئت نظارت
      • مجامع مشورتی
      • تفسیر قانون اساسی
      • درباره پروژه
    • کابینه دوازدهم
      • درباره «کابینه»
      • پروفایل اعضای «کابینه»
      • اینفوگرافیک «کابینه»
      • منابع «کابینه»
    • گزارش بنیادها
    • بودجه ایران
      • بودجه ۹۸
    • آموزش
      • سوفیا ۲۰۱۱
      • بروکسل ۲۰۱۳
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • اینفوگرافیک
    • پادکست
  • مقالات
    • نه به تبعیض
    • کویید۱۹
      • ایران زیر سایه کرونا
    • دیده بان جامعه مدنی
    • سمن
    • مصاحبه
    • محیط زیست
    • زنان
    • اقلیت‌ها
language
  • English
✕

جامعه مدنی درآینه اخبار

آگوست 13, 2012
مجموعه ‌ها
  • اخبار سمن
برچسب‌
  • عرصه سوم

 عرصه سوم-  درپی فاجعه زلزله  در 21 مرداد ماه  بسیاری از روستاها در استان آذربایجان شرقی ویران شده، بیش از 300 نفر جان خود را از دست داده و هزاران نفر مجروح و بی خانمان شده اند. بنیاد عرصه سوم ضمن عرض تسلیت به هموطنان آذری از نهاد های مردمی درداخل و خارج کشور می خواهد که برای کمک به زلزله زدگان اقدام کرده و دراین شرایط بحرانی به وظیفه همبستگی انسانی و ملی خود عمل کنند.

گزارش پریسا کاکایی ، بخشی از اخبار هفته گذشته

بعد از ظهر روز شنبه ۲۱ مرداد ماه، آذربایجان شرقی لرزید. خبر این فاجعه متاثرکننده به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و علی رغم سکوت خبری رسانه‌های داخل ایران، بخش وسیعی از جامعه را پوشش داد. مرکز این زمین لرزه که بزرگی آن بیش از شش درجه ریشتر بود، دو شهرستان‌های اهر و ورزقان ذکر شده است. براساس آخرین گزارش‌ها بیشترین خسارات مربوط به شهرهای ورزقان، اهر، کلیبر و هریس بوده و آمار جان باختگان به بیش از 300 رسیده و تعداد مجروحان نیز از ۲۰۰۰ نفر گذشته است.

پس از انتشار اخبار مربوط به زلزله، به سرعت کمک‌های انسانی، نقدی و غیرنقدی شهروندان به سمت مناطق آسیب دیده آغاز شد. در همین رابطه برخی کشورهای همسایه و یا غربی تمایل خود را برای کمک رسانی اعلام کردند اما مقامات دولتی از پذیرش این کمک‌ها سرباز زده اند. این در حالی ست که به گزارش دویچه وله، محمد حسن‌نژاد نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس نیز، روز یک‌شنبه ۲۲ مرداد نسبت به وضعیت امدادرسانی به زلزله‌زدگان شهرستان‌های اهر، هریس و ورزقان انتقاد کرد و گفت که درصورت عدم تسریع کمک رسانی به این مناطق، آمار تلفات افزایش خواهد یافت. به گفته وی: «با گذشت یک روز از وقوع زلزله آذربایجان شرقی هنوز گروه‌های امداد به بسیاری از روستا‌ها مراجعه نکرده‌اند چرا که در شرایط عادی چند ساعت تا برخی از این روستا‌ها فاصله است و اکنون هم جاده‌ها بسته شده و دسترسی به این روستا‌ها تنها از طریق هوایی می‌سر است.» به باور او به دلیل عدم وجود بیمارستان در مناطق اطراف اهر، هریس و ورزقان، اعزام مجروحان به بیمارستان تبریز چندین ساعت طول می‌کشد. بنابراین تاسیس بیمارستان صحرایی برای انجام اقدامات اولیه در محل و سپس انتقال مصدومین ضروری به نظر می‌رسد.

 اطلاعیه انجمن حمایت از حقوق کودکان در مورد فاجعه ی زمین لرزه در آذربایجان

 انجمن حمایت از حقوق کودکان در اطلاعیه شماره یک خود ضمن تسلیت و ابراز همدردی با بازماندگان زمین لرزه ویرانگر شمال غرب کشورمان ، به تجربه انجمن در زمین لرزه های جنوب خراسان و بم اشاره و تاکید کرده ات که این انجمن خواهان کمک به کودکان معصوم آذربایجان شرقی است. در این اطلاعیه از هموطنان تقاضا شده است کمک های مالی خود درا به حساب انجمن واریز و کمک های غیر نقدی را به منظور ارسال به مناطق زلزله زده به دفتر انجمن برسانند .

 حوزه زنان

زنان خانه نشین می‌شوند. به نقل از رادیو زمانه، ۳۶ دانشگاه ایران در سال جاری از پذیرش دختران در ٧٧ رشته کار‌شناسی خودداری کردند. در این میان رشته‌های علوم تربیتی، علوم سیاسی، کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی را به زنان و رشته‌های مددکاری اجتماعی، حسابداری، مدیریت صنعتی، مدیریت هتل‌داری را به مردان اختصاص داده‌اند. هم چنین بسیاری دانشگاه‌ها نیز در اقداماتی جداگانه به تک حنسیتی کردن رشته‌های تحصیلی خود پرداخته‌اند. رشته‌های زمین‌شناسی و معدن در دانشگاه سیستان و بلوچستان، رشته‌های مهندسی دانشگاه چمران اهواز و دانشگاه یزد و رشته‌های زیست‌شناسی و رشته مکانیک دانشگاه زنجان شامل اقدام مزبور می‌شوند.

محدودیت انتخاب رشته تحصیلی اتباع غیرایرانی

بنا بر خبر منتشر شده توسط خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران در صورت داشتن مدارک اقامت در ایران حق شرکت در گزینش کنکور را دارند. هم چنین «پذیرش اتباع غیرایرانی در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی ایران کند و هم چنین رشته‌های تحصیلی “فیزیک اتمی، فیزیک (گرایش هسته‌ای)، مهندسی هسته‌ای، مهندسی تسلیحات، مهندسی فناوری اطلاعات (گرایش امنیت اطلاعات، امنیت شبکه، مخابرات امن)، مهندسی هوافضا (کلیه گرایش‌ها)، مهندسی شیمی (گرایش صنایع پالایش و پتروشیمی، شیمیایی، معدنی، گاز، عملیات پتروشیمی)، مهندسی نگهداری هواپیما (هوانوردی، خلبانی، مراقبت پرواز، نمایش و نگهداری هواپیما)، الکترونیک هواپیمایی، مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی، تکنیک حوزه‌های نظامی، علوم و فنون هوانوردی، خلبانی هلی‌کوپ‌تر، مهندسی تعمیر و نگهداری هلی‌کوپ‌تر، اطلاعات نظامی، اویونیک هواپیما، علوم نظامی، ناوبری و فرماندهی کشتی، مدیریت و کمیسر دریایی ممنوع می‌باشد.”

این محدودیت، شامل مناطق دانشگاهی نیز می‌شود. پذیرفته شدگان تنها حق تحصیل در مناطق مجاز را دارند و بسیاری از شهر‌ها از جمله آذربایجان شرقی، ایلام، چهارمحال و بختیاری و.. از پذیرفتن آنها خودداری می‌کنند.

زندانیان سیاسی

«اگر با مقام‌های ایرانی مذاکره می‌کنید آنان را به رعایت اصول مربوط به حقوق ملت در قانون‌اساسی جمهوری اسلامی و نیز تاکیدات منشور جهانی حقوق‌بشر و رعایت آزادی‌های مدنی متفکران و فعالان سیاسی تشویق کنید؛ و اگر به ایران سفر می‌کنید، تلاش نمایید با مقام‌های سابق و چهره‌های برجسته سیاسی و فرهنگی ایران که در زندان و یا زندان ‌خانگی به‌سر می‌برند ملاقات نموده و به‌طریق مناسب از آزادی هرچه سریع‌تر آنان، دفاع کنید.» این جملات، بخشی از نامه کنشگران سیاسی و اجتماعی ایرانی است که به نقل از مدرسه عرصه سوم خطاب به‌بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نوشته شده و توسط ۱۹۰ نفر امضا شده است. این نامه ابتدا به شرح وقایع سال 1388 و بازداشت فعالان و رهبران جنبش سبز پرداخته و در نهایت خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی شده است.

هم چنین به گزارش هرانا، خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر، کشیش بهنام ایرانی از نوکیشان مسیحی که به ۶ سال زندان محکوم شده است در زندان ندامتگاه مرکزی کرج و در میان زندانیان عادی و جرایم خطرناک در شرایط نامطلوب و نگران کننده‌ای به سر می‌برد. او که در سال ۱۳۸۵ به اتهام برگزاری مراسم دعا در خانه دستگیر و چندین ماه را در بازداشت به سر برد در ۴ اسفند ماه ۱۳۸۶، توسط شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر تهران، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد. پس از آن بار دیگر در سال ۱۳۸۵ بازداشت و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم که در نتیجه، ۵ سال حبس تعلیقی پیشین نیز نیز به اجرا در آمد.

بنا بر اخبار رسیده به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نیز «بختیار معماری شهروند کُرد ساکن مریوان، ۳۵ ساله که از مردادماه سال ۸۹ در بازداشت بسر می‌برد، از سوی دادگاه انقلاب شهر مریوان به ریاست قاضی لطفی به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُرد به اعدام محکوم شده است.» بختیار معماری، سال ۸۹ توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر مریوان بازداشت و سپس به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شد. وی سه ماه مورد بازجویی قرار گرفت و در طول این مدت از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده خود محروم بود. او در حال حاضر در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

 تاثیر تحریم‌ها بر بیماران

به گزارش دویچه وله، رئیس بنیاد بیماری‌های خاص طی نامه‌ای به‌بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به کمبود داروی ۶ میلیون بیمار خاص در ایران هشدار داده است. فاطمه هاشمی رفسنجانی در این نامه به تبعات تحریم اشاره کرده است و معتقد است اگرچه دارو در لیست تحریم‌های اعمال شده قرار نگرفته اما در حال حاضر عدم دسترسی به داروهای مورد نیاز از آثار مخرب تحریم محسوب می‌شود. «عدم امکان انتقال وجوه از طریق سیستم بانکی و نیز» فضای رعب‌آمیز ایجاد شده «که باعث دشواری‌‌ها یا توقف جدی در مبادلات تجاری با ایران شده است، سایه سنگین خود را بر بخش بهداشت و درمان انداخته و در نتیجه، ورود داروهایی که در ایران تولید نمی‌‌شوند و نیز مواد اولیه دارو، دچار وقفه شده و می‌‌رود تا علاوه بر کمبود یا نایاب شدن تعدادی از اقلام دارویی، بعضی کارخانه‌های داروسازی را نیز تا یکی دو ماه آینده به تعطیل بکشاند.»

جایزه برای فیلم پذیرایی ساده

فیلم سینمایی «پذیرایی ساده» ساخته مانی حقیقی، کارگردان و بازیگر ایرانی دو جایزه دوازدهمین دوره جشنواره فیلم سینه‌فن هند را به خود اختصاص داد. به گزارش خبر آنلاین، مانی حقیقی و ترانه علیدوستی به عنوان بهترین بازیگر مرد و بهترین بازیگر زن در بخش مسابقه آسیا و عرب معرفی شدند. «مارکو مولر مدیر هنری جشنواره فیلم رم و مدیر هنری سابق جشنواره ونیز، مظفر علی فیلمساز و نقاش هندی، علی مصفا بازیگر و کارگردان ایرانی، مقدی احمد علی فیلمساز مصری و جیمز وی هارت فیلمساز آمریکایی داوران این بخش بودند.»

اشتراک‌گذاری

پست های مرتبط

ژانویه 1, 2017

ثبت نام سمن ها جهت شرکت در ا جلاس ۶۱ کمسیون مقام زن


بیشتر بخوانید
اکتبر 25, 2016

سمن‌ها از دغدغه روشنفکری تا مطالبه جدی


بیشتر بخوانید
آگوست 22, 2015

حمایت از تشکیل سمن‌های اقلیت‌های دینی


بیشتر بخوانید

حمایت از ما

کمک شما تضمین کننده ادامه فعالیت سازمان عرصه سوم است، سازمانی متشکل از نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران و محققانی که می توانند در راستای تحقق مطالبات مدنی فعالیت‌های چشم‌گیری انجام دهند. 

شبکه‌های اجتماعی

برچسب‌ها

استیضاح اعتراض اعدام انتخابات اوین ایران بودجه بودجه ۹۸ بیانیه تجمع جامعه مدنی حصر حقوق حقوق بشر حقوق شهروندی خشونت خیریه درصحن دولت رسایی رضا حاجي حسيني روحانی زنان زندان سمن سمن ها سمن‌ها شهرداری شوراها شورای شهر عرصه سوم قانون لاریجانی مجلس محمدرضا سرداری محیط زیست مدنی مطهری معلمان نرگس محمدی نعیمه دوستدار نمایندگان ویروس کرونا کارگران کتاب
تمامی حقوق متعلق به پایگاه عرصه سوم می‌باشد
language
  • English