AS-logologo-fa-stickyAS-logoAS-logo
  • صفحه اصلی
  • عرصه سوم – افغانستان
    • درباره عرصه سوم
    • پادکست و چندرسانه ایی
  • مرکز بنی‌آدم
    • درباره بنی‌آدم
    • چرا بنی‌آدم؟
    • نه به تبعیض
    • مقالات بنی آدم
  • درباره ما
    • درباره عرصه سوم
    • تاریخچه
    • اهداف و چشم انداز
    • مدیران و مشاوران
    • همراهان ما
    • ارزش‌های اخلاقی
    • تماس با ما
  • انتشارات
    • گزارش‌ها
    • کتاب
    • بیانیه‌ها
  • پروژه ها
    • درصحن
    • اطلس جامعه مدنی
    • شورای نگهبان
      • پروفایل اعضای شورای نگهبان
      • پادکست
      • ویدیو
      • اینفوگرافیک
      • تایم لاین
      • هیئت نظارت
      • مجامع مشورتی
      • تفسیر قانون اساسی
      • درباره پروژه
    • کابینه دوازدهم
      • درباره «کابینه»
      • پروفایل اعضای «کابینه»
      • اینفوگرافیک «کابینه»
      • منابع «کابینه»
    • گزارش بنیادها
    • بودجه ایران
      • بودجه ۹۸
    • آموزش
      • سوفیا ۲۰۱۱
      • بروکسل ۲۰۱۳
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • اینفوگرافیک
    • پادکست
  • مقالات
    • نه به تبعیض
    • کویید۱۹
      • ایران زیر سایه کرونا
    • دیده بان جامعه مدنی
    • سمن
    • مصاحبه
    • محیط زیست
    • زنان
    • اقلیت‌ها
language
  • English
✕

نیمی از ایرانیان درگیر پرونده‌های قضایی هستند!

دسامبر 29, 2014
مجموعه ‌ها
  • دیده بان جامعه مدنی
برچسب‌
  • الهام امین زاده
  • عدالت
  • عرصه سوم
  • قوه قضاییه

عرصه سوم: بیش از نیمی از  مردم ایران با مسائل حقوقی و قضایی درگیری مستقیم دارند و این یعنی قوه قضاییه که ضامن امنیت و اجرای عدالت در کشور است بیش از هر زمانی مورد رجوع شهرواندان ایرانی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس جمهور در اولین مجمع وکلا و حقوق‌دانان نیکوکار کمیته امداد امام خمینی گفته است: «در حال حاضر ۱۰ میلیون پرونده در محاکم قضایی، ۵. ۳ میلیون پرونده در شورای حل اختلاف و ۵. ۵ میلیون پرونده در محاکم دادگستری وجود دارد که اگر هر خانواده ۴ عضو داشته باشد؛ این مساله نشان از درگیری ۴۰ میلیون نفر با مسائل حقوقی و قضایی دارد.»

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرده است «با توجه به قانون اساسی، دسترسی به عدالت برای مردم باید عادلانه باشد و دادخواهی نیز حق مسلم مردم است. بنابراین دسترسی به وکیل و دیگر خدمات حقوقی نیز حق مردم است.»

امین زاده معتقد است «آموزش حقوق مدنی، تکالیف شهروندی، نحوه طرح شکایت و مواردی که شامل جرایم عمومی می‌شود، باید به تمامی مردم آموزش داده شود و درکنار آن نیز آموزش حقوق خانواده به زوجین، حقوق کار و حقوق استخدامی به شاغلان، کارفرمایان و کارمندان نیز باید در دستور کار قرار گیرد. باید بتوانیم که با همکاری نهادهای غیردولتی مساجد مراکز خیریه و فرهنگ‌سرا‌ها و با همکاری و مدیریت نهادهای متولی، آموزش‌های حقوقی برای مردم به ویژه قشر آسیب‌پذیر را فراهم کنیم که این آموزش‌ها باید غیردولتی‌ و کم هزینه باشد.

سال گذشته نیز معاونت حقوقی رئیس جمهور  پیش نویس منشور حقوق شهروندی را منتشر نمود که تا امروز این پیش نویس قطعی و نهایی نشده است.

با وجود این آمار و ارقام و اذعان مسئولان و حقوق دانان به مشکلات موجود در نظام قضایی ایران و همچنین اشتهار نظام قضایی ایران به فساد سیاسی و اقتصادی می‌توان گفت عدالت و نا امنی حلقه مفقوده‌ای است در نظام سیاسی جمهوری اسلامی. به گونه‌ای که پس از ۳۶ سال از تاسیس این نظام امروز نیمی از جمعیت کشور در گیر پروسه‌های قضایی و حقوقی هستند.

اشتراک‌گذاری

پست های مرتبط

Image by Kamran Ashtary copyright 2025
مارس 27, 2025

سایه‌های ماندگار تروما: درک تأثیر سرکوب رژیم جمهوری اسلامی ایران بر قربانیان داخل و خارج از ایران


بیشتر بخوانید
فوریه 17, 2025

تروما جمعی به‌عنوان مانعی برای دموکراسی در ایران


بیشتر بخوانید
سپتامبر 18, 2023

سال مخالفت‌ و سرکوب در ایران: چگونه کشته شدن یک زن باعث قیام سراسری شد


بیشتر بخوانید

حمایت از ما

کمک شما تضمین کننده ادامه فعالیت سازمان عرصه سوم است، سازمانی متشکل از نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران و محققانی که می توانند در راستای تحقق مطالبات مدنی فعالیت‌های چشم‌گیری انجام دهند. 

شبکه‌های اجتماعی

برچسب‌ها

استیضاح اعتراض اعدام انتخابات اوین ایران بودجه بودجه ۹۸ بیانیه تجمع جامعه مدنی حصر حقوق حقوق بشر حقوق شهروندی خشونت خیریه درصحن دولت رسایی رضا حاجي حسيني روحانی زنان زندان سمن سمن ها سمن‌ها شهرداری شوراها شورای شهر عرصه سوم قانون لاریجانی مجلس محمدرضا سرداری محیط زیست مدنی مطهری معلمان نرگس محمدی نعیمه دوستدار نمایندگان ویروس کرونا کارگران کتاب
تمامی حقوق متعلق به پایگاه عرصه سوم می‌باشد
language
  • English