ده نفر از نمايندگان مجلس در تذکر کتبی به مصطفی پورمحمدی وزير دادگستری از او خواستهاند تا بر اساس حکم صادره شورای عالی امنیت ملی علیه محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین، وی ممنوعالتصوير و ممنوع از بیان شود.
کريمی قدوسی، کائيدی، پژمانفر، کوثری، حسينی، آليا، موسوینژاد، حسينيان و بذرپاش از جمله نمایندگانی هستند که این خواسته را از وزیر دادگستری مطرح کردند.
این نمایندگان از پورمحمدی پرسیدهاند آیا حکم اجرایی شورای عالی امنیت ملی لغو شده است؟ سید محمد موسوی نژاد نماینده دشتستان در مجلس و عضو کمیسیون انرژِی درباره تذکری که او نیز خطاب به وزیر دادگستری امضا کرده است به خبرآنلاین گفته است: “این موضوع مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و باید اجرایی شود. اگر هم مصوبه لغو شده است هم باید این امر اعلام شود.”
به گفته وی مصوبه ای مبنی بر لغو ممنوع التصویر بودن خاتمی ابلاغ نشده است و ربطی هم به دولت قبل یا بعد ندارد و باید اجرا شود. اگر این دولت این مصوبه را لغو کرده است باید آن را اعلام کند تا زمانی که حکم مصوبه لغو نشده است حکم مصوبه پا برجا است.
به گفته این نمایندگان این مصوبه پس از حوادث انتخابات سال 88 از سوی شورای عالی امنیت ملی صادر شده است. خاتمی از آن تاریخ تا کنون ممنوع الخروج بوده است.
محمد خاتمی اخیرا در یادداشتی که در نشریه جدید الانتشار “سخن ما” منتشر شده است نوشت:” در نظام های جدید، این مردمند که منشاء و صاحب اصلی قدرتند و قدرت متمرکز نماینده قدرتی است که در میان یکایک افراد منتشر شده است و افکار عمومی باید در جهتی شکل گیرد و بسط یابد که مردم خود را صاحب حق و در عین حال، دارای مسوولیتی اجتماعی نسبت به حکومت و نسبت به یکدیگر بدانند و به این باور برسند و به آثار و لوازم این دانایی و این باور ملتزم باشند و حکومت را برآمده از اراده و متکی به رضایت خود بدانند.”
این نمایندگان همچنین خواسته های دیگری را نیز از به وزير آموزش و پرورش خواستند تا به سند تحول آموزش و پرورش توجه جدی کند و به آنچه “مشاورهی افراطيون مشارکتی در جهت اجرا نشدن فرامين رهبری” ذکر شده بی اعتنایی کند.
آنان همچنین به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تذکر دادهاند تا اصول حکومت اسلامی را اجرا کرده و از فعاليتهای ضد فرهنگی در حوزههای کتاب و سينما جلوگیری کند.
وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از تذکر این نمایندگان بی نصیب نمانده است. این نمایندگان از این وزیر خواسته اند به تا اینترنت ملی را هر چه سريعتر راه اندازی کند و به موضوعاتی چون رفع فيلترينگ و پهنای باند نپردازد.
این نخستین بار نیست که این دسته از نمایندگان خواهان اعمال محدودیت های بیشتر فرهنگی در جامعه شده اند.
این در حالی است که علی جنتی وزیر فرهنگ در مصاحبه مفصلی با روزنامه شرق از عملکرد خویش در حوزه کتاب و سینما دفاع کرده و همچنین گفته است که مانع از فیلترینگ های بی منطق خواهد شد.”قبلا هم گفتیم اگر مجوزی صادر میکنیم پای مجوزمان میایستیم. البته بعضی از محصولات فرهنگی مجوزشان در دوره قبلی صادر شده بود و حالا در این دوران علیهشان جوسازی میشود، مثلا در مورد فیلم رستاخیز بیشتر بولتنسازیها در جهت این است که شخصیتهای حوزوی و مردم متدین را تحریک کنند که چرا چهره حضرتابوالفضل(ع) در این فیلم نشان داده شده است.”