عرصه سوم: بیش از ۳.۲ میلیون مبتلا و ۲۳۰ هزار کشته آخرین آماری است که از هجوم کرونا بر روی کره زمین تا این لحظه منتشر شده است. در حالی که انتقادها از مدیریت بحران در بسیاری از کشورها افزایش مییابد، در اروپا بسیاری از دولتها خود را آماده میکنند تا تغییراتی در مراحل قرنطینه عمومی ایجاد کنند و مردم را به آیندهای نا مشخص امیدوار کنند.
در ایتالیا احزاب دست راستی، نخست وزیر را به سواستفاده از شرایط اضطراری متهم کرده اند و در فرانسه مردم امانوئل مکرون را به بی کفایتی در مدیریت بحران.
اما از ایران چه خبر؟
یادداشت شماره یازده – ۳۰ آوریل ۲۰۲۰
امروز پنج شنبه یازدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ می باشد؛ روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کرونا در کشور را ۹۳۶۵۷ نفر و تعداد درگذشتگان در طول ۲۴ ساعت گذشته را ۸۰ نفر اعلام که به این ترتیب مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۹۵۷ نفر رسید . حسن روحانی چهارشنبه پیشتر با اشاره به ناروشن بودن زمان پایان ویروس کرونا گفته بود باید خودمان را برای کار و فعالیت آماده کنیم و مبنا را بر این فرض بگذاریم که این ویروس برای مدتی در کنار مردم است در هفته ای که گذشت اهم موارد قابل بررسی به قرار ذیل می باشند:
۱- رئیس جمهور روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به افزایش امکانات درمانی کشور طی روزهای اخیر اشاره و افزود امروز تصمیم جدیدی در زمینه مقابله با کرونا اتخاذ کرده ایم به این ترتیب که کشور بر مبنای ابتلا و شیوع کرونا به مناطق سفید، زرد و قرمز تقسیم می شود؛ مثلا اگر وزارت بهداشت اعلام می کند در شهری به مدت یک هفته ابتلای به کرونا گزارش نشده و فوتی های کرونا در این شهر صفر است، آن منطقه سفید اعلام شود و مناطق دیگر یا زرد یا قرمز هستند. بنابراین بر مبنای سفید، زرد یا قرمز کشور را تقسیم بندی می کنیم. هر استان و شهرستان که سفید شد بلافاصله همه اماکن و بقاع مذهبی در آن جا بازگشایی میشود رئیسجمهور با بیان اینکه امروز تعداد مناطق سفید کشور بالای صد است، اظهار کرد بعد از اعلام اسامی این شهرها میتوانند مساجد خود را با رعایت پروتکل ها باز کنند و نماز جمعه با رعایت مسائل مربوطه برگزار شود.
۲- یک کارشناس مسائل اقتصادی در ارتباط با تاثیرات بحران ویروس کرونا بر اقتصاد ایران با اشاره به اینکه ۷۵% جمعیت کشور دچار فقر معیشتی هستند گفت در نتیجه شیوع این بیماری اقشار ضعیف ، متوسط، حقوقبگیران و … که قبل از کرونا نیز مشکلات معيشتى، مالی و … زیادی داشتند، اکنون صدمه بزرگی را متحمل شده اند. در چنین شرایطی اعطای وام یک میلیونی دولت به یارانهبگیران به یک شوخی میماند. یک میلیون به اقشار یارانهبگیر داده شود و بعد به مدت ۳۰ ماه از مقدار یارانه دریافتی آنها ماهانه مبلغ ۳۵ هزار تومان كسر شود، در حاليكه منابع مهم درآمدى كشور متعلق به مردم است و قانون اساسى دولت را مكلف كرده كه اين منابع را در راستاى حفظ مصالح ملى و آسايش و رفاه مردم هزينه كند اما دولت در زمان وقوع چنين بحران فاجعه بارى كه بسيارى از مردم را از هستى ساقط كرده و تعداد كثيرى را در فقر معيشتى و فلاكت و نا اميدى بيشتر نسبت به آينده فرو برده و بيكارى را افزون ساخته، به جاى اعطاى كمك هاى بلاعوض از محل منابع مردمى مبادرت به اعطاى وامى نموده كه آن را از مردمى كه معيشت خود ناشى از بى تدبيرى و بیخردى و فساد در سياستگذارى هاى اقتصادى و اجتماعى باز پس گيرند.
۳- سخنگوی مدیر حوزه های علمیه در نامه ای به رییس جمهوری از وی خواست ضمن عذرخواهی از مردم!!! نسبت به تصمیم بستن زیارتگاهها و مراسم مذهبی تجدید نظر کند. وی افزوده است در ماه گذشته کارشناسان دولت در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گزارش آماری و تحلیلی ارائه کردند مبنی بر اینکه برآورد و پیشبینی قبلی آنها در خصوص اماکن انتقال و شیوع این ویروس اشتباه بوده است و در بررسیهای دقیق کارشناسی به این واقعیت دست یافتهاند که سهم زیارتگاه در انتقال ویروس ۴۴ صدم درصد میباشد یعنی اگر دو برابر این آمار هم باشد به ۱ درصد نمی رسد و نماز جمعهها ۲۲ صدم درصد یعنی اگر چهار برابر این هم بشود به ۱ درصد نمی رسد.در ادامه این نامه آمده است طبعاً مردم دیندار و ولایی ایران اسلامی و علما و بزرگان دینی انتظار داشتند در پایان جلسه حضرتعالی که ریاست آن ستاد را بر عهده دارید نسبت به بستن زیارتگاهها و مراسم مذهبی تجدید نظر نمایید و از مردم انقلابی عذرخواهی کنید .ادامه نامه حاکیست متاسفانه نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه بر بسته ماندن حرمها و نماز جمعهها همچنان تاکید میورزید در حالیکه برخیاز مکانها که بیشاز ۲۶ درصد تاثیر گذار در شیوع ویروس بودهاند را تعطیل نکردهاید!
۴- در پی انتشار کلیپی در شبکههای اجتماعی درباره خواص و فواید درمانی و ضد کرونایی نوشیدن ادرار شتر، پلیس تهران خبر از دستگیری این فرد که خود را مدیر داخلی یکی از انجمن های طب سنتی معرفی میکند به اتهام گمراهی و تشویش اذهان عمومی شهروندان داده است.
۵- معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه قبل از واقعه کرونا به طور متوسط روزانه ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار مراجعه مردم به مراکز بهداشتی و درمانی داشتیم یادآور شده است در دو ماه اخیر این مراجعات به طرز قابل توجهی کاهش یافته است؛ موارد غیرضرور اهمیتی ندارد اما برای موارد ضروری باید مردم به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. سالانه 15 میلیون بار واکسن به کودکان و افراد بالغ تزریق میکردیم و هرگونه کاهش در واکسیناسیون میتواند عوارض جبرانناپذیری در انواع بیماریها ایجاد کند.
سخن آخر : همانطور که قبلا نیز گفته بودیم در دو راهی نان یا جان ، دولت به ناچار نان را انتخاب نموده است البته به یمن کنترل و دستکاری آمار فوتی ها و ابتلاء امید بر آن دارد با ورود عامل سوم که می تواند هر چیز دیگری باشد برای مدت محدود هم که شده از این مهلکه برهد.
کرونا ادامه دارد