یک مقام سازمان بنادر و دریانوردی ایران گفته است بنادر ایرانی به خطوط کشتیرانی بین المللی دسترسی یافته اند. به گفته وی نخستین خط کشتیرانی خارجی تردد خود را به بنادر ایران به زودی از سر میگیرد و سه شرکت کشتیرانی دیگر نیز وارد بندر “شهید رجایی” می شوند.
به گفته علی جهاندیده معاون این سازمان کاهش استقبال خطوط کشتیرانی خارجی از بنادر ایران، موجب کاهش بهره وری و راندمان عملکرد بنادر شده بود اما در چند ماه اخیر اقدامات گسترده ای درباره ورود خطوط خارجی و خطوط کشتیرانی دنیا به بندر “شهید رجایی” به عنوان بندر کانتینری ایران شده است.
حمل و نقل دوباره کالاها از این کشورها به بنادر کشور ضرر و زیان فراوانی را به ایران تحمیل و هزینه های حمل بار را چند برابر می کرد. دادگاه اروپا، ۲۵ شهریور سال گذشته با صدور حکمی تحریم های این اتحادیه علیه شرکت کشتیرانی و ۱۷ شرکت وابسته به آن را لغو کرد. کشتیرانی ایران ۱۶۵ کشتی در اختیار دارد ولی در سال های اخیر به دلیل تحریم خارجی، با مشکلات زیادی مواجه بوده است.
تحریم باعث افزایش هزینه حمل کالا از اروپا به ایران شده و بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار در هر تن هزینه ها را افزایش داده بود و علاوه بر آن کالایی که پیش از تحریم، ظرف سه هفته وارد ایران می شد، به دلیل تحریم ها مدت زمان ورود کالا به کشور گاه تا سه ماه به طول می انجامد.
از سوی دیگر روزنامه وال استریت جورنال، به نقل از منابع خود از سفارش ده کشتی باری توسط ایران با هدف بازگشت به بازار کشتیهای غیرنفتی خبر داد. وال استریت جورنال ارزش این سفارش را ۳۰۰ میلیون دلار تخمین زده است.
یکی از منابع این روزنامه خبر داده است که کشتیهای سفارش ایران که قرار است در اوایل سال ۲۰۱۷ تحویل داده شوند توسط شرکت خطوط کشتیرانی ایران استفاده خواهد شد.
در همین حال مدیر کل شرکت نفت کش های ایران نیز از لغو تحریم های بیمه ای نفت کش ها خبر داده است اما به گفته وی در عمل اتفاق مثبتی در این زمینه در چند ماه اخیر نیافتاده است.
پس از توافق ژنو تحریمهای بیمهای مربوط به شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت ملی نفت ایران از سوی اداره وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا حذف شد، اما با وجود لغو این تحریمها، گروه بینالمللی بیمه اعلام کرد که به دلیل ریسکهای مرتبط با حمل و نقل دریایی نفت، امکان بیمه شش ماهه کشتیهای نفتکش حامل نفت ایران وجود ندارد.