عرصه سوم: بدنبال انتشار گزارشهایی از ضرب و شتم سازمانیافته شمار زیادی از زندانیان سیاسی محبوس در اوین، بسیاری از فعالان مدنی با سیاه کردن تصاویر خود در شبکههای اجتماعی، این روز را پنجشنبه سیاه خواندند.
سایتهای خبری روز پنج شنبه گزارش دادند پس از مراجعه ماموران وزارت اطلاعات و بازجویان زندان اوین به اتاقهای زندانیان سیاسی به بهانه بازرسی وسائل شخصی، برخی زندانیان در اعتراض به نحوه رفتار صورت گرفته مانع بازرس ماموران شدند و در نتیجه بسیاری از زندانیان مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند.
یک منبع مطلع به خبرگزاری هرانا گفته است:” دنده اسماعیل برزگری را شکستند، سهیل بابادی که لباس آستین کوتاه بتن داشت بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و تمام بازوها و گردنش کبود شد، سر سروش ثابت با باتون چوبی شکسته شد، سمکو خلقتی را بقدری زدند که لباسهایش پاره شد، غلامرضا خسروی و رضا اکبری منفرد نیز بشدت مصدوم شدند و اسدالله هادی دچار مشکل قلبی شد زیرا تازه عمل قلب باز کرده. امید بهروزیان هم رگ دستش پاره شد و خونریزی شدیدی داشت.”
بر اساس این گزارش مامورین سپس اقدام به تخریب تمام وسایل زندانیان کرده تا حدی که لباسها را پاره کرده، سیم وسایل برقی را کنده و مواد غذایی زندانیان را از بین بردند و ظروف را شکستند و دست نوشتههای زندانیان را نیز باخود بردند.
در نهایت ۳۱ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شدند و از مقابل اتاقها سربازان گارد در دو صف کوچه (تونل) تشکیل داده و زندانیان را درحالی که با باتون مورد ضرب و شتم قرار میدادند تا نگهبانی هدایت کردند. در نگهبانی نیز به زندانیان چشم بند و دستبند پلاستیکی زده و تا رسیدن به مینی بوس باز مورد ضرب و شتم قرار دادند.
یک شاهد دیگر نیز به سایت جرس گفته است:”دوربینها بر روی پشت بام و روی پلکان و داخل بند و حیاط و داخل برخی از اتاقها در حال روشن و خاموش شدن بود. (این دوربینها جدای دوربینهای داخل بند بود که ماموران آنها را با خودشان آورده بودند) هنگام سر دادن شعارها و سرودها برای حدود یکساعت فیلم برداری از یک پشت بام صورت گرفت. هنگام خروج زندانیان از اتاق یک و سه و ایجاد تونل وحشت و هنگام ضرب و شتم شدید زندانیان دوربینها خاموش بود اما بالافاصله با آغاز واکنش زندانیان ماموران دوربینها را با حالت زوم روشن کردند و از جمله بیشترین فیلم برداریها به هنگام شکسته شدن در حیاط بند ۳۵۰ و اصرار زندانیان برای انتقال یک زندانی بیمار قلبی برای انتقال به بهداری و مجادله کلامی زندانیان با ضاربان صورت گرفت اما هرگز از ضرب و شتم زندانیان در حیاط بند ۳۵۰ و خونهای ریخته شده زندانیان در بخشهای مختلف فیلم برداری نشد.”
غلامحسین اسماعیلی رییس سازمان زندانها این گزارشها را تکذیب کرده و آن رابه فرافکنی و شایعه سازی خوانده است. بستگان شماری از زندانیان سیاسی-عقیدتی بند 350 اوین نیز به رادیو فردا گفته بودند خبری از داخل زندان دریافت نکردهاند. زیرا زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین، سالهاست از داشتن حق تماس تلفنی محروم هستند.
اما ساعاتی بعد، مائده سلطانی، دختر عبدالفتاح سلطانی وکیل زندانی، در گفتوگو با رادیو فردا تایید کرد که این درگیری رخ داده است.
خانم سلطانی در پاسخ به این پرسش رادیو فردا که با توجه به قطع تماس تلفنی زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین چطور میتوان به صحت این خبر اعتماد کرد، گفته است: “با توجه به اینکه امروز پنجشنبه است، فردا هم جمعه است و ملاقاتی وجود نداشته، قطعا این اطلاع رسانی نمیتوانسته صورت گیرد اما خانوادهها از طریق ماموران زندان و افرادی که آنجا به زندانیان کمک میکنند و در این مدت اطلاع رسانی کردهاند با زندانیان در تماس هستند”.
همچنین در واکنش به اظهارات این مقام قضایی، زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ نیز اسامی و مشخصات تعدادی از زندانیانی که مورد ضرب و شتم واقع شدهاند را منتشر کردهاند.