عرصه سوم –به گزارش سایت کمپین بینالمللی حقوق بشردرایران سهراب رزاقی پژوهشگر جامعه مدنی درایران، استاد سابق دانشگاه ومدیر سازمان غیردولتی کنشگران داوطلب، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۲۰ سال زندان وپرداخت ۵۵۰ هزار یورو جریمه نقدی محکوم شده است.
گزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر را دراین باره دراینجا می خوانید:
« کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مطلع شد که سهراب رزاقی استادسابق دانشکده علامه طباطبایی و مدیر موسسه کنشگران داوطلب بطور غیابی توسط قاضی صلواتی ، رئیس شعبه پانزده دادگاه انقلاب اسلامی به ۲۰ سال زندان وجریمه نقدی ۵۵۰ هزار یورویی محکوم شد.
سهراب رزاقی در خصوص حکم سنگین بیست سال زندان وجریمه نقدی یاد شده به کمپین بین المللی حقوق بشردرایران گفت:« این شدیدترین وغیر انسانی ترین حکم درباره فعالیت مدنی درایران است.» او افزود: «دردوران بازجویی و بعد ازآن هرگز مدرکی مستند برعلیه من ارائه نشد ومن هیچیک از یک اتهامات را نپذیرفته ام. ولی امکان درخواست تجدید نظر امکان پذیر نیست از یکطرف وکیلم آقای سلطانی خودش درزندان است و از طرفی منوط کرده اند.»
آقای رزاقی درخصوص جریمه یاد شده به کمپین گفت: « درحا ل پرداخت آن هستم چون برای اجرای حکم نرفتم به اوین حکم را به اجرا گذاشتند. ۲۰۰ میلیون تومان را. ۵۵۰ هزار یورو تمام پولی بود که موسسه کنشگران برای فعالیت ۵ ساله اش ازمنابع مختلف دریافت کرده بود. از آژانسهای UN مانند یونیسف در داخل و سازمانهای بین المللی مانند هیفوس و اینتر نیوز اروپا که کلیه اسناد آن و هزینه کرد آن موجود است.»
دکتر سهراب رزاقی بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ (۲۰۰۰تا ۲۰۰۵) مشغول به تدریس در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی بوده است. وی با آغازاولین موج اخراج اساتید دگراندیش و نزدیک به اصلاح طلبان از دانشگاه اخراج شد. او همچنین مدیرموسسه غیرانتفاعی و غیر تجاری کنشگران داوطلب بود که به فعالیت های آموزشی ، پژوهشی و ظرفیت سازی فعالان و سازمانهای جامعه مدنی می پرداخت. این مرکز از سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۱) تعمیق جامعه مدنی ، بسط دموکراسی، حقوق بشرو توسعه پایدار را دردستور کار فعالیت های خود قرار داده است . موسسه کنشگران داوطلب یکی از مهمترین مراکز ظرفیت سازی ، ترویج و حمایتگری و آموزشهای مدنی در عرصه جامعه مدنی ایران بوده است
در ماه مارس ۲۰۰۷ مقامات امنیتی ایران بدون اینکه هیچ اتهامی را متوجه موسسه کنشگران داوطلب کنند ویا پرسش وپاسخی در خصوص فعالیت های آن انجام دهند آنرا تعطیل و مهر وموم کردند و بعد از آن با رفتن به منزل رزاقی به جستجوی آن پرداختند. بعد از ساعت ها جستجو ماموران امنیتی به ضبط مدارک، کتاب ها، دست نوشته ها، سی دی ها و همچنین رایانه شخصی آقای رزاقی اقدام کردند. همزمان همه حساب های بانکی موسسه کنشگران داوطلب و حساب شخصی سهراب رزافی را مسدود کردند و همچنان حساب های آن بدون هیچ حکم قانونی مسدود هستند.
در دوم آبان ۱۳۸۶ (۲۴ اکتبر۲۰۰۷) دکتر سهراب رزاقی توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال پیدا کرد. این دستگیری پس از آن صورت گرفت که دکتررزاقی برای شرکت درکنفرانسی که دردوبلین پایتخت کشورایرلند توسط یک سازمان غیردولتی حامی مدافعان حقوق بشر برگزارمی شد عازم این شهر بود. او یک ماه را درزندان انفرادی سپری کرد، بدون اینکه هیچ دسترسی به وکیل خود ویا دیگر حقوق اولیه خود داشته باشد. شیرین عبادی و عبدالفتاح سلطانی وکالت از آقای رزاقی را به عهده داشتند. بعد از یک ماه آقای رزاقی با وثیقه سنگین ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
درحالی که عمده فعالیت های موسسه کنشگران داوطلب حول موضوعاتی مانند آموزش دموکراسی، فعالیت های حقوق بشری، ظرفیت سازی فعالان و سازمانهای جامعه مدنی، وهمکاری با جنبش های مدنی مثل جنبش زنان و… بود، دادگاه انقلاب در کیفرخواستی اتهامات زیررا متوجه این فعال جامعه مدنی کرد:
– تشکیل گروه به منظوربراندازی رژیم و اقدام علیه امنیت ملی
– نگهداری اطلاعات محرمانه برای دراختیار گذاشتن به بیگانگان
-تبانی به منظور براندازی واقدام علیه امنیت ملی
-دریافت پول از سازمانهای بین المللی ( این در حالی است که منابع مالی که برای موسسه از مراکز غیرایرانی دریافت شده بود پیشاپیش به مقامات مسوول اطلاع داده شده بود هرسال توسط یک موسسه حسابرسی معتبرایرانی، حسابرسی می شد وگزارش های مالی موسسه هم به صورت سالانه منتشر شده بود )
بعد ازانتخابات ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۸ به شعبه پانزده دادگاه انقلاب اسلامی احضار شد اما وی از حضور در دادگاه خود داری کرد و پس از چندی از کشور خارج شد . درجریان محاکمه بازداشت شدگان بعد ازانتخابات نیز نام سهراب رزاقی درکیفرخواست فله ای متهمان مطرح شد و به عنوان یکی ازعناصر و رهبرانی که درصدد انقلاب رنگی در ایران بوده است به میان آمد ونیز برخی از دستگیر شدگان حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد را وادار نمودند که علیه او در دادگاه اعترافات کذبی انجام دهند.»
برای اطلاعات بیشتر درباره کمپین بینالمللی حقوق بشر درایران به سایت زیر مراجعه کنید: