عرصه سوم: کاظم معتمدنژاد، مردی که از او پدر علم ارتباطات یاد می شود، روز گذشته در ۷۹ سالگی در تهران درگذشت. معتمدنژاد عضو موسس و از بنیانگذاران چندین سازمان مردم نهاد در رابطه با علوم ارتباطات و روزنامه نگاری بوده است.
عضو هیأت مؤسس ” انجمن دفاع از آزادی مطبوعات” از تابستان 1357، عضو “انجمن بینالمللی تحقیق در ارتباطات جمعی” از سال 1962، عضو ” انجمن بینالمللی حقوق فضا” از سال 1967، عضو ” انستیتوی بینالمللی ارتباطات” و عضو ” انجمن فرانسوی علوم ارتباطات و اطلاعات ” ، از سال 1983 در کنار تالیف کتب متعددی در زمینه علم ارتباطات و روزنامه نگاری را در کارنامه خویش ثبت کرده است.
کاظم معتمدنژاد در سالهای ۳۶ تا ۴۰ عضو هیئت تحریریه روزنامه کیهان بود و در سالهای دهه ۵۰ شمسی در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی، معاونت و سپس ریاست دانشکده را بر عهده گرفت.
او پس از انقلاب ایران و تعطیلی دانشگاه ها، به پاریس رفت ولی در سال ۶۸ بار دیگر به ایران بازگشت و به فعالیت دانشگاهی و مطبوعاتی ادامه داد. او در تاسیس موسسه ها و دوره های آموزشی فراوانی چون موسسه عالی مطبوعات و روابط عمومی، دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و تاسیس دوره های فوق لیسانس و دکترای این دانشکده نقش مهمی داشت. آقای معتمدنژاد تا هنگام بازنشستگی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی باقی ماند.
آقای معتمدنژاد در گفتگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در سال ۹۰ گفته بود: “براساس نظر سازمان ملل باید تیراژ مطبوعات ایران ۷.۴ میلیون نسخه در روز باشد، در حالی که این عدد در ایران اکنون ۱.۵ میلیون است.”
او بر بهبود آموزش روزنامهنگاری تاکید داشت و می گفت: “این رشته مانند حرفههای حقوق و پزشکی یک کار تخصصی است و کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند باید متخصص باشند.”