عرصه سوم در سال ۲۰۱۴، پروژه درصحن را با هدف شفاف سازی فعالیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان آغاز کرد. درصحن متولد شد تا در نقش ناظر و راوی انتخابات ۱۳۹۴ ، در شکل گیری مجلسی نزدیک‌تر به خواست و مطالبه مردم ایران نقشی هر چند کوچک اما اثرگذار ایفا کند،‌ لذا ما با نظارتی مستمر و فعالانه بر انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، تلاش کردیم سطح مشارکت عمومی را افزایش دهیم، جامعه مدنی را به ایفای نقشی پررنگ تر تشویق کنیم و تعداد نمایندگان دموکراسی خواه به طور عام و تعداد نمایندگان زن مدافع حقوق زنان را به طور خاص افزایش دهیم.

انتخابات ریاست جمهوری و شوراها سال ۹۶ نیز این فرصت را برای ما فراهم آورد تا ما به عنوان عضوی از جامعه مدنی ضمن نظارت بر روند انتخابات و گزارش موارد احتمالی نقض قانون، نقشی موثرتری در برگزاری انتخاباتی سالم داشته باشیم.

ما در این دوره تلاش کردیم تا پروسه انتخابات شوراها را در شهرهای مختلف کشور را رصد کرده و ضمن خبر رسانی با تولید محتوای آموزشی مناسب برای جوانان، زنان، اقلیت‌ها و سازمان‌های مدنی نقشی فعال و اثرگذار ایفا کنیم.


اهداف پروژه «در صحن»

«در صحن» پروژه­‌ای است با هدف:

گسترش شفافیت سیاسی در پروسه های دموکراتیک در ایران

افزایش مشارکت سیاسی با فراهم آوردن اطلاعات کامل برای شهروندان جهت اخذ تصمیمات آگاهانه

از طریق :

ارائه اطلاعات دقیق، انتشار تحقیقات و پژوهش‌هایی که می‌تواند از سوی «سیاستمداران پاسخگو» مورد استفاده قرار گیرند.

افزایش آگاهی در مورد ارتباط بین منافع و ارزش‌های خود با مواضع گروه‌ها، سازمان‌ها، احزاب سیاسی و سیاستمداران

ارائه ابزاری برای نظارت شهروندان بر رفتار سیاسی-مدنی نمایندگان، کاندیداها، احزاب و جریان‌های سیاسی

اصول اخلاقی و حرفه‌ای:

عرصه سوم در پیش‌برد پروژه «در صحن» همانند همیشه پایبندی به اصول حرفه‌ای و ارزش‌های اخلاقی را سرلوحه تمامی فعالیت­‌ها و پروژه‌های خود قرار داده و سعی می‌کند همواره به موارد زیر پایبند باشد:

۱- کوشش در راه حفظ صلح و آرامش بین­‌المللی و هم‌زیستی مسالمت آمیز ملت­‌ها، مقابله با گسترش وسایل و ادوات کشتار جمعی، مانند سلاح‌های هسته­‌ای، شیمیایی، میکروبی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست؛

۲- احترام نسبت به ارزش‌های بشریت در جامعه جهانی از جمله اصول دموکراسی، حقوق بشر، آزادی‌های بنیادی، حق توسعه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورها و همچنین گوناگونی زبان‌ها و فرهنگ‌ها؛

۳- تعهد به شفافیت، پاسخگویی و استقلال بعنوان ارزش‌هایی که عرصه سوم در هنگام انتشار کلیه نشریات، خود را متعهد به رعایت آن می­‌داند.

۴- رعایت حریم خصوصی افراد و پرهیز از ورود به آن.

ما در عرصه سوم معتقدیم ایجاد شفافیت در خصوص روابط خانوادگی نمایندگان با صاحب منصبان که در ورود آنها به قدرت نقش داشته یا تلاش آنها در انتصاب فامیل و اعضای خانواده در مناصب دولتی و حکومتی که می­‌تواند خویشاوند سالاری را ترویج و مانع شایسته سالاری شود، را در حوزه حریم خصوصی نمی­‌دانیم از این رو در معرفی نمایندگان به این ابعاد نیز در حد توان پرداخته‌­ایم.

از این رو عرصه سوم از کلیه همکاران خویش می­‌خواهد این ارزش‌ها را برای افزایش استانداردهای کیفی نشریات این مؤسسه رعایت کنند. به آداب، سنت‌ها، اصول و عقاید قومی، ملی و مذهبی و همین­‌طور مبانی اخلاق همیشه احترام بگذارند و از هرگونه گرایش به تبعیض جنسیتی، نژادی، عقیدتی، قومی و تبلیغ خصومت‌آمیز در این زمینه­‌ها و همچنین تشویق و تحریک به جنگ تجاوزکارانه و توسعه طلبانه نسبت به کشورهای دیگر، خودداری کنند.

شرایط و ضوابط همکاری با پروژه «در صحن»

عرصه سوم ترجیح می­‌دهد که نویسندگان و همکاران پروژه از خلاقیت خویش بهره ببرند و از رونویسی تا جای ممکن پرهیز کنند. از نقل قول‌هایی که در متن بدان استناد می­‌کنند اطمینان حاصل کرده باشند.

میان واقعیت، گمانه زنی و شایعه، تفاوت بسیاری وجود دارد. شایعات و گمانه‌ها صرفا در جایی قابل اعتنا هستند که از نظر طرح موضوع در مطلب اهمیت داشته باشند. نظرات، عقاید شخصی هستند. حقایق نیز، رویدادهای مسلمی هستند که روی داده و می­‌تواند از سوی سایر منابع تأیید شوند.

استناد به منابع موثق همچنین کمک می­‌کند تا سازمان اعتبار خویش را به عنوان یک سازمان شفاف و مورد اعتماد حفظ کند. این موضوع بخش مهمی از مسئولیت نویسندگان است تا شایعات، گمانه‌زنی‌ها، باورها و واقعیت‌های خبری را از یکدیگر جدا نمایند. البته اشتباه ممکن است رخ دهد. عرصه سوم یادگیری از اشتباهات را در دستور کار خویش قرار داده است و از فضاسازی برای بهبود روش ها استقبال می­‌کند.بنابراین:

آگاهی و دقت؛

پرهیز از ارایه‌ی اطلاعات مبهم؛

راز‌داری و شفافیت توامان؛

پرهیز از خبرسازی؛

احترام به آداب، سنت‌ها، اصول و عقاید قومی؛

احترام به حیثیت شخصی و حریم خصوصی افراد؛

عدم جهت‌گیری تبعیض‌آمیز؛

پرهیز از جانبداری سیاسی، قومی و مذهبی؛ و پرهیز از خشونت کلامی،

شرط ما برای همکاری است.

برای آشنایی بیشتر با پروژه درصحن می‌توانید به این آدرس مراجعه کنید:

http://www.darsahn.org