عرصه سوم کمپین جمع آوری کمک های مالی برای حمایت از تهیه یک سری پادکست و گزارشات در مورد شرایط افغانستان را با کمک و همکاری مردم افغانستان که در داخل و خارج از کشور زندگی می کنند، راه اندازی کرده است. بودجه جمع آوری شده مستقیما به کار و فعالیت آنها اختصاص می یابد. این پروژه توسط راضیه معصومی که محصل رشته حقوق در یکی از دانشگاه های کشور هلند است و تجربه همکاری با پروژه های بین المللی داخل افغانستان را دارد، مدیریت می شود. راضیه معصومی در مورد شرایط کنونی افغانستان چنین اظهار نظر می نماید:
«مردم افغانستان بر این باورند که توسط جامعه جهانی به فراموشی سپرده شدند. آنها برای مقابله با خشونت، ترور و گرسنگی تنها رها شدند. در اینجا صداهایی است که خواستار شنیده شدن هستند. به همین دلیل عرصه سوم تصمیم گرفت تا این پروژه را با کمک مردم افغانستان راه اندازی کند. حمایت از این پروژه به افرادی مثل من کمک می کند. افرادی که برای داشتن یک جامعه آزاد و باز فعالیت می کنند افرادی که نگران فقر، چگونگی امرار معاش و دسترسی کودکانشان به تحصیلات هستند.»
من از مادرم پرسیدم که چه در انتظار ما خواهد بود؟
عرصه سوم هر روز پیام هایی از مردم افغانستان را که امید و انتظارشان در مورد داشتن آینده بهتر کمرنگ شده، دریافت می کند. در میان این پیام ها یک دختر چهارده ساله برای ما می نویسد:
«روزی که طالبان کشورمان را تسخیر کردند من در مورد مکتب خود فکر می کردم. از مادرم پرسیدم چه بر سر ما خواهد آمد؟ چه در انتظار ما خواهد بود؟ چشمانم فقط به کتابها و کتابچه هایم خیره شده بودند و تمام روزهایی را که برای رفتن به مکتب آمادگی می گرفتم به یاد آوردم. امیدوارم که آن روزها دوباره برگردند.»
یک مربی تربیت بدنی با ورزش وداع کرد.
«من یک مربی تربیت بدنی بودم و دختران زیادی را برای ورزش والیبال آموزش دادم. دانش آموزانم در مسابقات رقابتی زیادی با سایر مکاتب شرکت کرده بودند. آرزو داشتم که روزی دانش آموزانم را در مسابقات بین المللی ببینم. اما طالبان همه چیز را دگرگون ساختند. من راهی جز وداع با ورزش نداشتم.»
خانواده ها مجبور به ترک خانه هایشان شدند.
« یک بیجا شده داخلی از ولسوالی کندی ولایت دایکندی چنین می گوید: «طالبان خانواده ها را با متوسل شدن به زور از خانه هایشان بیرون کردند و آنها را مجبور به ترک ولسوالی نمودند.»
تهدید در برابر زنان دادستان و وکلای مدافع
یک تن از وکلای مدافع به عرصه سوم گفت: «طالبان، مردانی را که متهم به ارتکاب خشونت خانگی علیه زنان شده بودند را از زندان رها ساختند. حالا این افراد به تهدید گروه زنان وکلای مدافع پرداخته اند. ما می ترسیم که از خانه بیرون برویم و در خانه حبس شدیم.»
دگر چیزی در اینجا برای ما باقی نمانده است.
«من رویای ادامه تحصیلات را در سر می پروراندم تا روزی یک دادستان شوم. اما طالبان رویاهایم را در هم شکستند. آنها دختران را از حقوق شان محروم کردند و دگر چیزی در اینجا برای ما باقی نمانده است. ما نمی توانیم به مکتب برویم و ادامه تحصیل دهیم، فقط به دلیل اینکه دختر هستیم.»
با سهم گرفتن و ارائه کمک های مالی در پروژه صدای افغانستان، شما ما را در قسمت تهیه پادکست و سایر گزارشات در مورد این مرز و بوم و افرادی که در این پروژه از داخل و خارج از افغانستان فعالیت می کنند، حمایت خواهید کرد.
پادکست هایی را که تاکنون توسط عرصه سوم در مورد موضوعات مختلف افغانستان تهیه شده را می توانید در اینجا بشنوید.
لینک کمپین: https://www.gofundme.com/f/we-are-making-podcasts-with-people-in-afghanistan