عرصه سوم: در لحظات پایانی مراسم رای اعتماد به وزرای دولت جدید، حسن روحانی در سخنانی برای دفاع از وزرای خویش، با اظهاراتی دو پهلو به موضوع انتخابات ریاست جمهوری، اعتراضات خیابانی را اردو کشی خیابانی توصیف کرد. این اظهارات با اعتراض بسیاری از فعالان مدنی که پیشتر از روحانی برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری حمایت کرده بودند روبرو شده است. اردو کشی خیابانی اصطلاحی است که رهبر جمهوری اسلامی بارها برای توصیف اعتراضات خیابانی سال 88 استفاده کرده است. روحانی در حالی اعتراضات به روند انتخابات چهار سال گذشته را اردو کشی خیابانی توصیف می کند که سه تن از وزرای پیشنهادی وی به اتهام همراهی با این اعتراضات نتوانستند از مجلس رای اعتماد کسب کنند.
در واکنش به این اظهارات برخی از فعالان مدنی واکنشهای مختلفی به سخنان حسن روحانی نشان داده اند. از جمله فخرالسادات محتشمی پور ،همسر مصطفی تاج زاده از مدیران پیشین دولت اصلاحات که فردای روز انتخابات تا کنون در زندان بسر می برد، با انتشار ویدیویی در صفحه فیس بوک خویش به نشست تعدادی از خانواده های جانباختگان اعتراضات خیایانی و زندانیان سیاسی با مهدی چمران در روزهای پر التهاب پس از انتخابات اشاره کرده اند. محتشمی پور در این ویدئو می گوید که خود را مادر همه فرزندانی می داند که در آن جوادث جان باخته اند و یا در زندانهای مخوف جمهوری اسلامی جان می سپرند. سایر اعضای خانواده های زندانیان نیز اشاراتی به جزییات بازجویی ها، رفتارهای ماموران امنیتی و نحوه دستگیریها در روز پس از انتخابات داشته اند. در در این جلسه مادر سهراب اعرابی که یکی از فعالان کانون مادران صلح است نیز حضور داشته است.
همچنین ویدئوئی از مصطفی تاج زاده بازپخش شده است که وی در آن عملکرد جمهوری اسلامی را نقد کرده است. تاج زاده در این ویدئو که سال گذشته از سوی سایت جرس منتشر شده است می گوید: “نظام جمهوری اسلامی درختی آفت زده است و به آفت استبداد دچار شده است.” تاج زاده از مدت حبس تا کنون در زندان اوین قزطینه شده است و امکان ارتباط با سایر زندانیان را ندارد. وی در اعتراض به این وضعیت سه سال است که روزه سیاسی گرفته است.
موضوع حوادث سال 88 یکی از پرمناقشه ترین مباحث در مجلس ایران به هنگام بررسی صللاحیت وزرای دولت جدید بود. به باور بسیاری از ناظران وزرایی که از مجلس رای اعتماد نگرفتند از افرادی بودند که در سال 88 همراه اعتراضات به نتایج انتخابات و پیگیر امور خانواده های جانباختگان بوده اند.دولت حسن روحانی در حالی فعالیت خویش را آغاز می کند که با چالشهای چند وجهی روبرو است. وی از یک سو ناچار است با جناح محافظه کار حکومت مدارا کند و از سوی دیگر زیر فشار مطالبات فعالان مدنی قرار دارد. در حالیکه محافظه کاران با حذف سه وزیر پیشنهادی وی، روحانی را با چالش جدیدی روبرو کرده اند برخی از فعالان مدنی نیز به انتصابات تعدادی از اعضای کابینه وی و مواضعی که وی درباره اعتراضات خیابانی گرفته است شدیدا معترضند. این در حالی است که وی پیش از انتخابات بارها وعده آزادی زندانیان سیاسی و تلاش برای رفع حصر از رهبران جنبش سبز را داده بود.